U PETAK

GALERIJA POOLA: Otvorenje izložbe Elizabeth Ashley Fox

| Autor: Mladen RADIĆ
"Wraps, Grapes and Dots" - jedan od radova Elizabeth Ashley Fox

"Wraps, Grapes and Dots" - jedan od radova Elizabeth Ashley Fox


Galerija Poola, na adresi Kandlerova 14, u petak u 20 sati otvara izložbu američke umjetnice s danskom adresom Elizabeth Ashley Fox pod nazivom "Wraps, grapes and dots" koja će biti otvorena do 27. prosinca.

- Omjer igra vitalnu ulogu u načinu na koji moj rad nastaje u studiju. Svi su radovi namjerno maleni i mogu funkcionirati samostalno ili kao skupina koja zauzima velik prostor.

U bilo kojoj instalaciji može se, koristeći red, postav i ponavljanje, stvoriti ili kaos ili red. Elementi nekog rada stvaraju značaj materičnosti, površine, boje, razmjera i oblika. Proces nastajanja rada postaje dio samog rada. Zgotovljene strukture, sazdane od krhkih materijala postaju snažnije. Za mene svaki materijal ima određeno značenje i nešto simbolizira.

Wrap serija nastala je iz ciklusa, kojeg sam započela prije nekoliko godina razvijajući strukturu, kompoziciju i proces kreiranja rada. Korištenje raznih vrsta konopaca za pakiranje i plovidbu te materijala za kozmetiku, omogućilo mi je dodatno pomaknuti granice konstruiranja te povećati napetost unutar svakog komada. Na prvi pogled, radovi djeluju minimalistički i konceptualno. Na temelju koncepta da se napetost stvara korištenjem konopca za vezivanje, nastaju zavezani predmeti i kutije, koji dovode u pitanje razumijevanje prostora, proporcija, boja i teksture", kaže autorica.

Elizabeth Ashley Fox rođena je u Louisvilleu u Kentuckyju. Diplomirala je likovnu umjetnost na Memphis College of Art u Memphisu te magistrirala na Parsons School of Design u New Yorku. Izlagala je širom SAD-a te u Molekyl Galleri u Malmöu u Švedskoj. Dobitnica je nagrade The Trustee Fellowship Award iz Parsonsa i stipendije Odjela za kulturne poslove (Malmö Kulturkansliet). Živi i radi u Kopenhagenu u Danskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater