ROVINJ

Galerija Batana: RASPLINUTI PROSTORI I IDENTITETI

| Autor: Aleta BRATTONI
(Ermano BANČIĆ)

Lipanj je u Galeriji Batana rezerviran za specifičnu i malo drugačiju izložbu naslovljenu "Rasplinuti prostori i identiteti" autorice Sofíe Bertomeu Hojberg, koja je otvorena s početkom ovoga mjeseca, a trajat će do 28. lipnja.

Ova umjetnica dolazi iz Španjolske i djeluje na području konceptualne zvučne i video-umjetnosti, fotografije, slikarstva, ilustracije, grafičkog i multimedijskog dizajna. Njeno umjetničko putovanje započinje prije devet godina, a u svim je njenim djelima vidljiv dijalog između vizualnih umjetnosti i umjetnosti zvuka. Sofía se posvećuje temama kao što su razvoj koncepta krajolika i identiteta promatrano s interdisciplinarne perspektive.

Za izložbu ove autorice, kustosica Lavoslava Benčić izabrala je osamnaest fotografija, zvučne krajolike i video, a u izloženim djelima vidljivo je Sofíjino nastojanje da pronađe motive i detalje unutar koncepta, i to po principu minimumom unutar maksimuma, mikro unutar makro, skriveno unutar vidljivog ili pak duboko u odnosu na površno.

Kod svojih vizualnih, kao i zvučnih krajolika, umjetnica koristi slučajno nastale nepravilnosti tehnike, kompozicije i detalja, a slika i zvuk neprestano se međusobno nadopunjuju.

Tako djelujući jedni na druge tvore zajedno hibridni audiovizualni karakter izloženih djela. Posjetitelji će tako moći pogledati video "U tranzitu", zatim proučiti autoričin projekt "Muzejski krajolici", uživati u diptihu "Rasplinuta Ja", kao i u njenom uratku "Vrlo osjetljiva osoba", koji je primarno zamišljen kao zvučno umjetničko djelo, na što je naknadno dodana i vizualna komponenta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum