GRADSKA GALERIJA

"DEMAGOGICAL MOON FROM 1979" U Labinu se večeras otvara izložba Tilena Žbone

| Autor: Branko BIOČIĆ
Jedan od radova Tilena Žbone

Jedan od radova Tilena Žbone


U Gradskoj galeriji Labin danas u 19 sati otvara se samostalna izložba "Demagogical moon from 1979" slovenskog autora Tilena Žbone. Kustos izložbe je Marijan Špoljar.

Tilen Žbona rođen je 1976. u Kopru, a 2001. je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji u klasi prof. Carla di Raca. Godine 2007. uspješno je obranio magistarski rad pod naslovom "Kodiranje i dekodiranje video rada", a 2011. godine Senat Akademije za likovnu umjetnost i dizajn Sveučilišta u Ljubljani dodijelio mu je priznanje "Važna umjetnička djela". Na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani 2017. godine Žbona je obranio doktorsku disertaciju "Upotreba novih medija u nastavi prostornog dizajna u osnovnoj školi" te stekao zvanje doktora znanosti u području obrazovanja učitelja i odgojnih znanosti.

Od 2015. član je Sveučilišnog opservatorija umjetnosti Rektorske konferencije Republike Slovenije. Trenutno radi kao izvanredni profesor na Pedagoškom fakultetu Univerze na Primorskem, u Kopru. Svoje radove dosad je predstavio na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Sloveniji i inozemstvu.

Izložbom "Demagogical Moon from 1979" Tilen Žbona će u Gradskoj galeriji Labin predstaviti seriju slika recentne produkcije, u kojima istražuje i iz ekstrovertnog pogleda reinterpretira medijske sadržaje te ih pretvara u studije društvenih fenomena i aktualnih političkih i etičkih pitanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater