Razgovor s autorom u motovunskoj Galeriji Pet kula

Eugen Varzić uz izložbu "Ma de"

| Autor: Gordana Čalić Šverko
S otvaranja izložba Eugena Varzića "Ma de" u Motovunu (Snimio Boris Baran / Fotovun)

S otvaranja izložba Eugena Varzića "Ma de" u Motovunu (Snimio Boris Baran / Fotovun)


Nakon velikog otvorenja samostalne izložbe »Ma de«, koje je po broju posjetitelja i reakcijama nadmašila sva očekivanja i predstavila nešto što se na događajima takvog tipa rijetko ili gotovo nikada ne vidi, ove subote, s početkom u 19 sati, likovni umjetnik Eugen Varzić poziva sve zainteresirane, ili one koji žele još jednom doživjeti samostalnu izložbu »Ma de« u Motovunskoj galeriji Pet kula, da se pridruže vodstvu kroz izložbu, odnosno razgovoru s autorom.

Posjetitelji će imati priliku započeti večer gledajući kratki dokumentarni film »MA DE« u kinu Bauer, a zatim će autor projekta, Eugen Varzić, osobno provesti zainteresirane kroz postav izložbe u Galeriji Pet kula. Osim što će posjetitelji moći uživati u umjetničkim djelima koja su bila izložena u prestižnim galerijama i muzejima diljem Hrvatske i svijeta, neke od slika trenutno su dio važnih svjetskih umjetničkih projekata. Jedna je čak, odmah nakon otvaranja izložbe, otputovala na izlaganje u SAD.

Neformalni razgovor sa samim autorom pružit će uvid u proces stvaranja projekta »Ma de«, uvjete pod kojima je nastao, razloge za stvaranje filma, i zašto je došlo do značajnog zaokreta u njegovom likovnom izrazu. Također, posjetitelji će imati priliku saznati zašto je Motovun odabran kao inspiracija za ovu jedinstvenu izložbu. Riječ je o posebnoj večeri umjetnosti i dijaloga gdje će se slobodno moći postaviti pitanja autoru i dublje zaroniti u svijet »Ma de« projekta. Projekt podupiru Općina Motovun i Turistička zajednica Motovun.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of