OTVARANJE U PETAK

14 RADOVA VELIKOG FORMATA "Proglas" slovenskog tjednika Mladina u DNEVNOM BORAVKU ROJCA

| Autor: Mladen RADIĆ

U petak u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba "Proglas".

Proglas je rubrika u legendarnom slovenskom tjedniku Mladina koja na prestižnoj prvoj unutrašnjoj stranici prostor daje društveno angažiranim oglasima, namijenjenim promišljanju problema suvremenog društva, čovjeka i okoliša.

Proglas još od 1997. ostaje vjeran svojoj viziji - osvijestiti čitatelja o problemima sadašnjosti i budućnosti glede kojih ne smijemo i ne možemo ostati ravnodušni. Glavni cilj Proglasa je otvoriti vidike čitateljstvu i široj javnosti kojoj je stalo do gorućih društvenih pitanja. Tijekom 23 godine na Proglas stranici pojavilo se više od tisuću originalnih kreativnih rješenja mnogih gorućih problema: djece s margina, plastike, ovisnosti, ekološke katastrofe, nadzora, mentalnog zagađenje, tabletomanije, suvremenog ropstva, vode, nasilja u školi, plaća, Europske unije, klimatskih promjena...

U Dnevnom boravku Rojca Mladinin "Proglas" predstavit će se s 14 radova velikog formata po izboru Marka Vojnića Gina. Osim Proglasa posjetitelji će putem video screena moći vidjeti i izbor naslovnica Mladine koje je posebno za ovu priliku pripremio kreativni direktor Maldine, Robert Botteri. Provokativne naslovnice glavno su Mladinino oružje, često nerviraju domaće političare, a ponekad izazivaju i diplomatske skandale.

Gosti otvorenja izložbe su urednica rubrike Proglas Viva Videnovič i Robert Boterri koje će slušatelji u 20 sati imati prilike poslušati i u eteru Radio Rojca na www.radio.rojc.eu ili putem frekvencije 89,7 FM.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter