EDUKATIVAN IZLET VLAKOM DO PULE

Pazinske "Zujalice" posjetile Rojc

| Autor: Marcello ROSANDA
Uspomena iz Rojca

Uspomena iz Rojca


Pazinska vrtićka skupina "Zujalice" ovog je tjedna posjetila pulski Društveni centar Rojc. Iz "dalekog Pazina" stigli su vlakom, pa su ih u Rojcu dočekale i animirale tri udruge koje tamo djeluju. Tako su mališani imali priliku vidjeti kako funkcionira tamošnji Radio Rojc, izrađivati nakit od prirodnih materijala u radioni "Re-Geppetto" i okušati se u cirkuskim vještinama u "Čarobnjakovom šeširu".

Vrijedne male ruke

- Iako nas svakodnevno posjećuju grupe i pojedinci iz cijeloga svijeta, posebno nam je drago kada nam u goste dođu oni najmlađi. Ovaj tjedan smo uživali u druženju s djecom iz vrtića "Olga Ban" iz Pazina te smo ih upoznali s Radionom Re-Geppetto, Dnevnim boravkom i Radio Rojcem. U Radioni su bili vrijedni i uposlili male ruke koje su izradile nakit od recikliranog materijala, a u Dnevnom boravku su saznali da su im vrata uvijek otvorena i da su ovdje dobrodošli. Topla dobrodošlica dočekala ih je i na Radio Rojcu gdje su vidjeli kako nastaje zvuk i odakle se emitira radijski program, rekla nam je Mirjana Radulović iz Saveza udruga Rojca.

Vrijedne ruke izradile su nakit od drvaVrijedne ruke izradile su nakit od drva

Mališani su uživali, dodala je, a možda im se ipak najviše svidjela Betmenica, mačka dobri duh Rojca, koja ih je dočekala na ulazu u Društveni centar Rojc i pratila cijelim putem, rezimirala je Radulović.

Cirkuske vještine

Ubrzo su Zujalice prešle u dvoranu "Čarobnjakov šešira" na petom katu Rojca, gdje ih je voditeljica edukativnih programa Manuela Rossi upoznala s cirkuskim vještinama i pokazala im je što se sve kod njih u udruzi vježba kroz cirkuski poligon.

Cirkusarije u Čarobnjakovom šeširuCirkusarije u Čarobnjakovom šeširu

- Djeca su isprobala vrtjeti kineske tanjure, baciti loptice kroz obruč, manipulirati cirkuskim maramicama te se ljuljati na tkanini za zračne akrobacije. Djeca su bila oduševljena i dvoranom se orilo od dječjeg smijeha, rekla je Rossi, a svoje oduševljenje nije krio ni voditelj "Re-Geppetta" Marko Grbac Knapić.

- Našu je radionu posjetilo 18-ero djece iz Pazina. Imali smo praktični dio, radili su nakit od drva i prirodnih materijala, što su si na koncu uzeli sa sobom kao lijepu uspomenu. Super je to što su iz Pazina došli vlakom. Jako ih je interesiralo to što smo radili, a bili su i vrlo praktični i fokusirani - uzeli su šmirgl papir i komade drva u ruke i radili kao pravi mali profesionalci. Oduševio sam se, komentirao je Grbac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum