MOŽEMO! PULA

RADOJČIĆ I MIRKOVIĆ: Novu Verudu možemo mijenjati zajedno!

| Autor: Glas Istre
Možemo! na Novoj Verudi

Možemo! na Novoj Verudi


Kandidatkinja za gradonačelnicu Dušica Radojčić i Lokalna grupa Možemo! Pula posjetili su Mjesni odbor Nova Veruda i razgovarali s građanima o aktualnim problematikama i budućnosti njihove zajednice. Također, Slavica Rudan održala je radionicu lokalnog ljekovitog bilja te su dijeljenje eko sadnice pomidora građanima.

Noel Mirković, kandidat za zamjenika gradonačelnice zeleno-lijeve koalicije i predsjednik Mjesnog odbora Nova Veruda, istaknuo je glavne probleme na području mjesnog odbora koji žuljaju građane godinama i za koje gradska uprava nema nikakva rješenja, a niti viziju razvoja.

"Istaknuo bih nekoliko ključnih problema s kojima se žitelji MO Nova Veruda svakodnevno susreću.

Postojeće zelene površine oko Industrijsko obrtničke škole su predodređene za prodaju bez uključenosti javnih sadržaja. Takvi besplanski projekti pogoduju samo špekulantima, a kvart malenih stambenih kuća pretvara u jednu veliku "spavaonicu". Također je izuzetno velik problem Nove Verude nedostupnost parking prostora. Osobna vozila su najčešće parkirana na pločnicima, što onemogućava građanima i osobama s invaliditetom slobodno kretanje po kvartu.

Najaktualniji problem Nove Verude kojeg stanovnici najčešće spominju jest planirana gradnja na Delfinu koja je dopuštena protivno jednoglasnoj odluci zbora građana. Ukoliko se taj projekt realizira, osim što ćemo dobiti izbetonirano apartmansko naselje uz more, također ćemo izgubiti javnu površinu koja je mogla obogatiti kvart javnim sadržajima na zadovoljstvo svih stanovnika.

Kako bi se uspješno othrvali gore navedenim problemima i uspjeli ponuditi adekvatna rješenja, Možemo! Pula će se principijelno boriti za osnaživanje mjesne samouprave koja će djelovati na principima otvorenosti, transparentnosti, funkcionalnosti, zakonitosti, participativnosti i responzivnosti. Oni na čiju kvalitetu života određene odluke najviše utječu moraju imati zagarantiranu priliku biti kvalitetno i pravovremeno informirani, javno se izjašnjavati i donositi odluke prema svojim potrebama, željama i interesima."

"U četvrtak u 17 sati smo na području MO Sv. Polikarp - Sisplac. Nalazimo se s građanima u Kochovoj 13 ispred prostorija mjesnog odbora odakle krećemo u obilazak njihove mjesne samouprave. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže", poručuju iz Možemo!.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum