U ŠKROPETIMA O POLJOPRIVREDI I POLITICI

OŠTRE PROZIVKE IZ ISTARSKOG HDZ-a Anton Kliman: Svjesni smo da smo JEDINI PRAVI TAKMAC IDS-u

Kakvu poruku sa svojim kandidatima šalje IDS? Da žele maksimalno motivirati svoje biračko tijelo, jer osjećaju da ga polako gube, kazao je Kliman dodajući da je stoga IDS za dožupana stavio Tulija Demetliku, kao "izuzetno snažnu osobu unutar IDS-a", ali i reaktivirali Ivana Jakovčića

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
S predstavljanja u Škropetima

S predstavljanja u Škropetima


- Ako dobijemo povjerenje naših sugrađana nastavit ćemo se s još većim marom boriti za Istru, jer ćemo tada imati i veći legitimitet, kazao je ispred crkve bl. Alojzija Stepinca u Škropetima predsjednik HDZ-a Istarske županije Anton Kliman koji se odmah osvrnuo na izjave oponenta Borisa Miletića.

- Prije nekoliko dana kolega Miletić je u jednom hrvatskom dnevniku rekao nekoliko neistina, nekoliko pamfleta, moram to spomenuti, o politici HDZ-a u Istri. Prvo, ne znam odakle je izvukao takvu misao ili dojam, ali kazao je da kolegica Irena Hrstić i ja uopće ne vjerujemo u politike koje promoviramo u Istri. Ne znam što je htio poručiti s time, ali mi duboko vjerujemo u politiku koju promoviramo u Istri. Dokazali smo se sa svojim profesionalnim radom, Irena u bolnici i ja kao političar koji zastupa interese Istre, kazao je Kliman.

Garancije za istarsku željeznicu

- Više je napravila Irena nego ja, ona je izgradila bolnicu preko svojih leđa, uspjela je organizirati medicinsku službu u veoma zahtjevnim vremenima, nastavio je Kliman osvrnuvši se na projekt željeznice.

- Dva puta je IDS bio u vlasti, 2000. godine i 2012., dakle imali su priliku zalagati se revitalizaciju željeznice u Istri, a ni spomenuli je nisu, kazao je Kliman podsjetivši da je pred nepunih mjesec dana potpisan ugovor o screeningu vezano za željeznicu te da se radi o nepovratnom projektu za što imaju garancije ministra Olega Butkovića i premijera Andreja Plenkovića. Vjeruje da će do 2030. godine u Istri biti ekološka, brza i sigurna željeznica koja će pokrenuti gospodarstvo.

- Svjesni smo da smo jedini pravi takmac IDS-u, naglasio je Kliman dodavši da i u IDS-u vide svježinu ideja i novih inicijativa koje donosi HDZ.

- Kakvu poruku sa svojim kandidatima šalje IDS? Da žele maksimalno motivirati svoje biračko tijelo, jer osjećaju da ga polako gube, kazao je Kliman dodajući da je stoga IDS za dožupana stavio Tulija Demetliku, kao "izuzetno snažnu osobu unutar IDS-a", ali i reaktivirali Ivana Jakovčića.

- Takav angažman IDS-a nije viđen u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa, zaključio je Kliman poručivši im "jezikom koji oni razumiju - no pasaran".

- Mislim da smo stvarno za ove izbore okupili veoma dobar tim ljudi koji bi bio jako sposoban kvalitetno voditi našu Općinu koja je, budimo realni, u zadnjih 7-8 godina izrazito stagnirala, kazao je kandidat HDZ-a za načelnika Općine Karojba Marko Lakošeljac dodavši da u općini nisu pokrenuti nikakvi projekti putem europskih fondova. Cilj im je iskoristi tu priliku posebice za područje poljoprivrede i industrijskih zona.

- Marko Lakošeljac i ja prijatelji smo već dugi niz godina, još od školskih klupa i iz osobnog iskustva mogu posvjedočiti da se radi o jednoj vrlo marljivoj, izuzetno kompetentnoj i inteligentnoj osobi koja će zasigurno raditi za dobrobit cijele ove lijepe općine, kazao je kandidat HDZ-a za dožupana Diego Antončić pridodavši da Hrvatska može iz EU računati na "financijsku bombu" u sljedećem razdoblju. Očekuje da će revitalizacija željeznice u Istri biti pokretač razvoja.

Osvježena politička snaga

- Ono u čemu se razlikujemo od drugih i što vidimo kao svoju snagu je pomlađena ekipa, proaktivno djelovanje i osvježena politička snaga, kazala je Irena Hrstić, kandidatkinja HDZ-a za županicu. Istaknula je da će se posebno zalagati za revitalizaciju željeznice, ulaganja u školstvo i zdravstvo te diverzifikaciju gospodarstva.

- Kao posebni savjetnik ministrice poljoprivrede moram se osvrnuti na izjavu gospodina Borisa Miletića u jednom mediju o tome da se nije vodila dovoljno briga o istarskim poljoprivrednicima i vinarima, kazao je supetarski općinski načelnik Mario Bratulić osvrnuvši se na temu konferencije koja je glasila "Poljoprivredna perspektiva Istarske županije".

- U zadnjih nekoliko godina u Istarsku županiju je plasirana jedna milijarda i 245 milijuna kuna kroz 13.948 ugovora. Za potpore poljoprivrednicima pogođenim koronakrizom isplaćeno je 24,8 milijuna kuna za 311 OPG-a, poljoprivrednih obrta ili tvrtki. Iz vinske omotnice 62 istarska vinara dobila su više od 48 milijuna kuna, ustvrdio je Bratulić dodavši da je za destilaciju isplaćeno 1,8 milijuna kuna, a za krizno skladištenje dodatnih 3,9 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater