BUZET

NEZAVISNA LISTA DEANA PRODANA: Reakcija na upozorenja HGSS-a o Stazi sedam slapova

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Staza sedam slapova

Staza sedam slapova


"Staza sedam slapova je najpopularnije buzetsko izletište čiju atraktivnost pokazuje stalni rast broja posjetitelja. U najboljem je interesu grada i njegovih građana da staza bude kvalitetno uređena, propisno označena i prije svega - u najvećoj mogućoj mjeri - sigurna", navodi se u priopćenju Nezavisne liste nositelja Deana Prodana u povodu upozorenja HGSS-a Stanice Istra o Stazi sedam slapova.

- Tekst objavljen u Glasu Istre 1. svibnja naglašava upravo ono o čemu neprestano upozoravaju turistički radnici, posjetitelji i građani Grada Buzeta, da postoje jasno vidljivi nedostaci koji predstavljaju potencijalnu opasnost za posjetitelje i zahtijevaju hitnu sanaciju i rekonstrukciju, uz popratnu opasku kako "još uvijek nema odgovarajuće reakcije, niti odgovorom niti djelom", navodi se dalje u priopćenju.

Nezavisna lista traži da predsjednik Turističke zajednice Grada Buzeta buzetskoj javnosti objasni koji su radovi obuhvaćeni "nastavkom uređenja" Staze sedam slapova koje je Istarska županija u 2019. i 2020. godini financirala u ukupnom iznosu od 80.000 kuna, te s kojim su iznosom sudjelovali Grad i ostali dionici, na temelju kojih su preporuka izvršeni radovi te na temelju kojih su referenci i prethodno obavljenih istovrsnih radova izabrani izvršitelji.

"Pozivamo odgovorne, Grad Buzet, posebno gradonačelnika Sinišu Žulića i zamjenicu gradonačelnika Anu Pernić, kao i Turističku zajednicu Buzeta, da hitno pozovu vlasnike zemljišta na kojem se nalazi Staza sedam slapova i pokrenu dogovor oko ugovaranja prava na korištenje zemljišta.

To mora biti prvi i najvažniji korak. Isto tako, upozoravamo da je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju za cijelu stazu, izraditi potrebna upozorenja, popraviti i zamijeniti konstruktivne elemente te pokrenuti aktivnosti upisa staze u registar planinarskih putova.

Još jednom pozivamo na žurnost, jer ikakav nesretni događaj kojem će uzrok biti nemarnost odgovornih u sanaciji konstruktivnih elemenata može prouzročiti ogromnu štetu za Grad Buzet, Turističku zajednicu, ali i outdoor turizam i turizam Buzeštine općenito", navodi se u priopćenju liste Deana Prodana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum