USUSRET IZBORIMA

Kandidat SDAH Bermin Meškić obišao pripadnike bošnjačke zajednice u Istri: BOŠNJAČKA ZAJEDNICA NIJE DOVOLJNO VIDLJIVA

| Autor: Mladen PILAT

S izborne liste na kojoj će se naći i ime Meškića u Sabor će se birati zajednički predstavnik albanske, bošnjačke, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine.

Kandidat SDAH na predstojećim parlamentarnim izborima u XII izbornoj jedinici Bermin Meškić u pripremama za skori izlazak na birališta proteklog je tjedna posjetio pripadnike bošnjačke zajednice u više gradova na području Istarske županije.

"Otkad sam dobio podršku za kandidaturu većine naših asocijacija odlučio sam izići na teren i obići sunarodnjake u raznim dijelovima Hrvatske i upoznati se s njihovim položajem i problemima. Posjetio sam Sisak, Zadar, Split i Dubrovnik, no proglašenjem epidemije ta kampanja privremeno je morala biti obustavljena, da bi krenuo dalje sad kad je krenulo s popuštanjem mjera. Prva od stanica na tom nastavku putovanja bila je Istra i u proteklih nekoliko dana posjetio sam Bošnjake u nekoliko istarskih gradova. Jako ih je puno jer Istra je multikulturalna sredina u kojoj se Bošnjaci osjećaju jako dobro. Tako su se dobro uklopili da su postali gotovo pa autohtoni u nekim sredinama", kaže Meškić.

S izborne liste na kojoj će se naći i ime Meškića u Sabor će se birati zajednički predstavnik albanske, bošnjačke, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine. U ovom trenutku sve te nacionalne zajednice predstavlja albanska predstavnica Ermina Lekaj Prljaskaj, a Meškić smatra da bošnjačka zajednica u Hrvatskoj nije politički vidljiva.

Zbog toga mu je, kaže, glavni cilj povratak Bošnjaka u Sabor, ali i više brige o interesima ostalih nacionalnih zajednica koje biraju zajedničkog predstavnika, nego što je to bio slučaj do sada.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of