REAKCIJE

Istarski politički lideri su zadovoljni rezultatima izbora. HDZ-ovac Šiljeg tvrdi da DESNICA NA POLUOTOKU JAČA

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

Istarski političari zadovoljni su izbornim rezultatima - i to bez obzira radi li se podupirateljima kandidata lijevog centra Zorana Milanovića ili o članovima HDZ-a koji stoji iza Kolinde Grabar-Kitarović.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u nedjelju je navečer komentirao neslužbene rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora, poručivši:

"Sad je jasno da je Zoran Milanović najbolji rezultat ostvario u Istri. Jedina smo županija u kojoj Zoran Milanović prolazi u prvom krugu. Iz rezultata se vidi da je IDS odradio odličan posao, kako u kampanji tako i na terenu".

"Istra je danas glasala za tolerantnu i normalnu Hrvatsku i još jednom smo pokazali da smo drukčiji od drugih! Čestitam Zoranu Milanoviću na srčanoj kampanji i ulasku u drugi krug. Drugi krug je potpuno nova igra. Bit će to bitka za otvorenu i naprednu Hrvatsku u kojoj će svaki glas biti bitan", smatra predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Predsjednik HDZ-a Istre Jurica Šiljeg kaže kako je očito da se u Istri mijenja politički krajobraz i kako desnica danas dobiva 20-ak posto glasova.

"Građani su honorirali rad predsjednice u proteklih pet godina uz poruku kako je žele vidjeti još pet godina na čelu države", kaže Šiljeg i nastavlja: "Mi smo iznimno zadovoljni rezultatima u Istarskoj županiji i sigurni smo u pobjedu u drugom krugu. Siguran sam da desnica ima više od 50 posto podrške birača. Što se Istre tiče, desnica nikad nije bila jača. Vjerujem da ćemo u drugom krugu biti na skoro dvadeset posto potpore birača".

"Škoro je u Istri dobio oko osam tisuća glasova, Kolinda Grabar-Kitarović oko 10.600 glasova i toliko u Istri nikad nije bilo glasova za desni centar i desnicu. Vjerujem da će se Škorini glasovi u velikoj većini pretočiti Kolindi Grabar Kitarović, a sigurno ne Zoranu Milanoviću. U HDZ-u Istre očekujemo pobjedu predsjednice Kolinde u drugom krugu. Na prošlim predsjedničkim izborima predsjednica je u Istri imala više od 12 tisuća glasova, ali nije bilo jakog kandidata poput Škore - tada je to bio Milan Kujundžić. Brojke pokazuju da desnica i desni centar u Istri neosporno jačaju", rekao je Šiljeg.

Zadovoljan je i saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin, jedan od članova vrha stranke koji je od početka podupirao Zorana Milanovića i njegovu predsjedničku kandidaturu.

"Zahvaljujem svim Istrijankama i Istrijanima na fantastičnoj potpori Zoranu Milanoviću koja pokazuje kako u Istri srce kuca lijevo i da oko toga nema nikakvih dvojbi. Što se tiče rezultata u cijeloj Hrvatskoj, naravno da sam zadovoljan što je Milanović dobio toliku podršku i što građani žele promjene. Ovo što smo pet godina gledali na Pantovčaku treba poslati u povijest", smatra SDP-ov Peđa Grbin.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater