UŠAO U DRUGI KRUG

DAMIR KAJIN, veliko iznenađenje buzetskih izbora: Nisam zadovoljan, ja se nisam borio protiv IDS-a, borim se za bolje Buzeta. SVI SMO MI BUZET!

| Autor: Roberto RAUCH
Damir kajin (Snimio Milivoj Mijošek)

Damir kajin (Snimio Milivoj Mijošek)


Dugogodišnji politički akter i trenutno kandidat SDP-a za gradonačelnika Buzeta Damir Kajin u prvom je krugu izbora porazio svoje suparnike, nezavisnog kandidata Deana Prodana i IDS-ovu kandidatkinju Anu Pernić. Ipak, u telefonskom nam je razgovor Kajin otkrio da već smišlja daljnje poteze te kazao kako ne smatra da je on porazio IDS.

- Nisam zadovoljan, ja se nisam borio protiv IDS-a, borim se za bolje Buzeta i to je moja jedina preokupacija. U ovoj utakmici nema pobjednika i nema poraženih. Idemo svi zajedno dalje, jer Buzet nije ni IDS, koji sam ja stvarao, ni Damir Kajin, niti neka treća nezavisna lista. Mi smo svi - Buzet! kazao je Kajin.

Kajin ne sumnja da će pobjedu osigurati u drugom krugu, no zadržava skepsu po pitanju gradskog vijeća.

- Znam da ću dobiti izbore u drugom krugu, ali treba posložiti gradsko vijeće, što može biti puno teže. Svi oko mene slave, svi su sretni i zadovoljni, jedino sam ja zabrinut. Ne zbog izbora u drugom krugu, nego kako ćemo Buzetu ponuditi budućnost koju ovaj grad zaslužuje i koju je imao ranih devedesetih godina dok sam ja bio saborski zastupnik.

Rezultat na listama za gradsko vijeće je ipak nešto drukčiji, gdje se ispred IDS-a, osim SDP-ovog Kajina na drugom mjestu, našla upravo nezavisna lista Gorana Prodana, koja je dobila najviše glasova. Pitanje koalicija u gradskom vijeću otkriva se samo po sebi, a Kajin nam je kazao da po tom pitanju nije isključiv.

Gradonačelnik bez stabilnog vijeća ne može upravljati sustavom na način da može zadovoljiti interese svojih građana. Nisam isključiv po pitanju suradnje, gradu Buzetu treba evolucija, a županiji revolucija! Potreban je svebuzetski konsenzus da pokrenemo ovaj grad. Ja znam da jednu stvar, da za ovaj grad, više od nezavisne liste i od IDS-a mogu učiniti ja! Pobjedonosno je zaključio Kajin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini