PROGRAM "10 i 10 ZA HRVATSKU"

DAMIR KAJIN PONOVNO U UTRCI ZA SABORSKI MANDAT Nositelj liste Demokrata i Hrvatskih laburista u 8. izbornoj jedinici otkriva tko je pokrao Istru, a uoči nadolazećih parlamentarnih izbora poručuje: "IDS SAM STVARAO I VOLIO GA KAO SVOG SINA, ALI GLAS ZA IDS JE BAČEN GLAS!"

| Autor: Chiara BILIĆ
Damir Kajin (Dejan ŠTIFANIĆ)

Damir Kajin (Dejan ŠTIFANIĆ)


Nazvavši ga sustavnim borcem protiv korupcije, narodnim tribunom i saborskim zastupnikom s najduljom minutažom za govornicom Hrvatskog sabora u njegovoj povijesti, predstavnici koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista danas su u Puli službeno predstavili svojeg nositelja liste u osmoj izbornoj jedinici, nezavisnog Damira Kajina, koji je poručio da se politički ponovno aktivira kako bi Istru, Rijeku i Liburniju spasio od propasti i zaštitio od IDS-a.

"Istri i Rijeci možemo pomoći samo u Saboru. Glas za današnji IDS, kojeg sam i ja stvarao i kojeg sam volio jednako kao što volim svoga sina, bačen je glas! Tkogod od njih dobio mandat, a kao što ste se imali prilike uvjeriti od '92. do danas, pogotovo u ovom zadnjem sazivu, teško da će prozboriti ijednu riječ. Isto je i s ekipom iz SDP-a s istarsko-riječkog prostora", rekao je.

Konferencija se simbolično održala u 10 sati i 10 minuta jer će se, rečeno je, tako zvati program koalicije, koji bi trebao sačinjavati ključne odrednice za oporavak Hrvatske od krize uzrokovane koronavirusom. Osim Kajina, govorili su i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, potpredsjednik Hrvatskih laburista Darko Tetec i čelnica Demokrata Istre Maja Šarić. Najavili su "problematičnu jesen", val otkaza, povratak 50 tisuća ljudi iz inozemstva te svoju koaliciju nazvali jedinom socijaldemokratskom opcijom na političkoj sceni Hrvatske, uz SDP i IDS, trećom opcijom u Istri.

"Idem na izbore jer ne samo da IDS nema odgovore na gospodarska pitanja, nego su došli u situaciju da nemaju ni pitanja. Nije to moja misao, nego potpredsjednika Sabora, člana kluba IDS-a Furija Radina", pozvao se Kajin na izjavu iz intervjua koji je Radin nedavno dao našem listu. Tada je, podsjetimo, kazao da "IDS danas ne samo da nema rješenja za egzistencijalna pitanja Istre, već trenutačno nema niti pitanja".

Uz to, Kajin je napomenuo da je nepotizam u Istri napravio više štete nego korupcija, da su Miletić i bivši predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić imali bitnu ulogu u propasti Uljanika, ali i da Istra od 2017. godine u državni proračun nije uplatila niti kune.

"Kao što Hrvatsku nitko nije pokrao izvana, tako ni Istru nisu pokrali Međimurci, Slavonci i Dalmatinci, nego naši najbolji sinovi", zaključio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum