Održan radni sastanak

Županija i Grad dogovorili formiranje radnog tima koji će se baviti vlasničkim restrukturiranjem Kaštijuna d.o.o.

| Autor: Glas Istre
(Foto : Istarska županija)

(Foto : Istarska županija)


Na nedavno održanom sastanku između Istarske županije i Grada Pule, koji su osnivači trgovačkog društva Kaštijun d.o.o., dogovoreno je formiranje zajedničkog radnog tima, koji će se baviti vlasničkim restrukturiranjem Kaštijuna d.o.o. i njegovim radom.

Također, na posljednjoj sjednici Radne grupe za koordinaciju rada ŽCGO Kaštijun dogovoreno je sazivanje sastanaka predstavnika Županije, istarskih gradova te direktora davatelja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada na području Istarske županije, a koji je održana danas, u Puli.

Na radnom sastanku na temu sustava gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji sudjelovali su istarski župan Boris Miletić, zamjenik župana Tulio Demetlika, službenik koji privremeno obavlja poslove pročelnika županijskog Upravnog odjela za održivi razvoj Mirko Radolović, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, pročelnica UO za lokalnu samoupravu Grada Pule Anja Ademi, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio, direktor ŽCGO Kaštijun Fabio Giacometti, predsjednica Nadzornog odbora ŽCGO Kaštijun Koviljka Aškić, te direktori gradskih komunalnih poduzeća.

županija

Župan Miletić je uvodno naglasio da se do sada više puta razgovaralo o problematici zbrinjavanja komunalnog otpada, prekomjernim količinama koje tijekom ljeta stižu na Kaštijun te se ne uspijevaju obraditi, kao i samome sastavu komunalnog otpada, odnosno prevelikog udjela biorazgradivog otpada. Također, ono o čemu se već govorilo i što je najavljivano je pitanje vlasničkog restrukturiranja trgovačkog društva Kaštijun d.o.o., a ovisno o udjelu otplate samog kredita, svaka jedinica lokalne samouprave stekla bi i udio u upravljanju.

 Svi prisutni složni su kako je sustavno gospodarenje otpadom u Istarskoj županiji pitanje od zajedničkog interesa te kako se sinergijom treba pronaći optimalno i dugoročno rješenje, na dobrobit svih uključenih dionika. Dogovoreno je i kako će se zajednički pristupiti izradi plana razvoja sustava gospodarenja otpadom na području Istarske županije i to multisektorski, te u suradnji svih dionika, odnosno Županije, gradova i općina, davatelja javne usluge i drugih koji sudjeluju u tom sustavu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini