MALI MAJ U POREČU

ZBOG RUŠENJA NAPUŠTENOG ODMARALIŠTA MORALA INTERVENIRATI I POLICIJA: Teška mehanizacija šutu s gradilišta vozi kroz grad bez potrebne dozvoleVlasnik, odnosno izvođač radova nije prekršio Zakon o građenju, budući da ima valjanu dozvolu za rušenje. U tom smislu, ja ih ni kao gradonačelnik ni kao građanin ne mogu zaustaviti ni spriječiti u tome. No, materijal se preteškim kamionima nekoliko kilometara vozi kroz sam grad do deponija, a za što je izvođač radova od Grada trebao dobiti dozvolu, koju nema, kazao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić

U porečkom Malom Maju, gdje je prije 14 dana počelo rušenje nikad dovršenog odmarališta poznatog pod nazivom Servo Mihalj koje je 1990. počelo graditi istoimeno poduzeće iz Zrenjanina, a danas je u vlasništvu zagrebačke tvrtke Allegheny Financial, danas je morala intervenirati policija, i to na poziv porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića koji je o svemu obavijestio i medije. Rušenje rugla počelo je praktički s početkom turističke sezone, 13. lipnja, a kap koja je danas prelila čašu bio je odvoz šute teškom mehanizacijom kroz grad.

Gradonačelnika su danas alarmirali mještani koji već mjesecima trpe prašinu, buku teške mehanizacije zbog gradnje hotela i vila u vlasništvu Plave lagune, radi čega je zatvorena i prometnica, a novonastala situacija na hotelskoj ruini dovela je situaciju do točke usijanja. (M. VUKŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater