NAKON JUČERAŠNJE INTERVENCIJE POLICIJE

RUŠENJE NAPUŠTENOG POREČKOG ODMARALIŠTA: Izvođač najavio PREKID RADOVA DO JESENI


Gradonačelnik Loris Peršurić prenio nam je da je danas izvođač radova najavio - istina samo usmenim putem - da će radove na "rušilištu" Servo Mihalja prekinuti do rujna, odnosno odgoditi za jesen. Peršurić je dodao da su od sedam sati danas ujutro, kao što je dan ranije medijima i kazao, prometni i komunalni redari kod nekadašnjeg odmarališta u Malom Maju, čije je rušenje pri kraju.

Građani su, naime, jučer, zvali gradonačelnika jer je izvođač radova na Servo Mihalju s velikim kamionima počeo prevoziti šutu i drugi građevinski materijal s gradilišta prema deponiju na Košambri i to po gradskim ulicama, za što nisu imali prethodnu dozvolu, niti su je zatražili. Očevid je na gradonačelnikov poziv obavila i porečka policija, a pozvani su i mediji.

- Radove nismo mogli zaustaviti, jer investitor posjeduje valjanu dozvolu za rušenje, ali zatražio sam od njih da se provode i Zakon o gradnji i Zakon o prometu. Nakon toga odustali su od vožnje, kamioni su parkirani ali nastavili su s pikamiranjem, zbog čega su se građani opet žalili. Zatim su redari, koji će i dalje biti na terenu, pozvali sanitarnu inspekciju radi ispitivanja buke, kazao nam je Peršurić, uz opasku da se nada kako će se usmeno obećanje prekida pikamiranja do jeseni zaista i ostvariti.

Zemljište bivšeg Servo Mihalja, gdje je početkom devedesetih prošlog stoljeća tzv. "hotel propuh" izgradilo i nikad dovršilo istoimeno poduzeće iz Zrenjanina, sada je u vlasništvu zagrebačke tvrtke Allegheny Financial, koja već nekoliko godina ima dozvolu za rušenje spomenutog objekta, ali je radove odlučila započeti baš usred turističke sezone.

O tome smo detaljno izvijestili prije 15 dana, kada su građani alarmirali gradsku upravu da je rušenje Servo Mihalja počelo, o čemu Grad nije prethodno obaviješten. Na početku izvođač radova nije imao ugovor s deponijem građevinskog otpada, koji je u međuvremenu sklopio, pa je jučer počelo zabranjeno prometovanje kamionima s teškim teretom.

Na naš prošlotjedni upit zagrebačkom investitoru zašto su baš sada, usred sezone, odlučili rušiti objekt te time ugroziti porečki turizam, odgovorili su da su bili primorani na hitno uklanjanje, i to najkasnije do rujna, zbog ranije preuzetih obaveza. (T. KOCIJANČIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter