VLAK(OVI) BEZ VOZNOG REDA

ZAŠTO (TRENUTNO) NE VOZE ISTARSKI VLAKOVI? Iz Hrvatskih željeznica pojašnjavaju o čemu se radi

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)


Već jutros ste mogli čitati na našem portalu i u tiskanom izdanju da - u Istri trenutno ne prometuju vlakovi, već umjesto njih na liniji Pula-Lupoglav (Buzet) i obrnuto, prometuju autobusi.

Ubrzo nakon objave, stiglo je i pojašnjenje iz službe za odnose s javnošću Hrvatskih željeznica - Putnički prijevoz, koje prenosimo u cijelosti:

- Ispričavamo se putnicima zbog poteškoća koje imaju zbog uvođenja supstitucijskoga autobusnog prijevoza.

S obzirom na nedostatak dizel-motornih vlakova na istarskom području, od početka listopada dio vlakova na relaciji Pula – Buzet – Pula supstituira se autobusnim prijevozom. Danas autobusi voze umjesto 10 vlakova na relaciji Pula – Buzet – Pula.

Supstitucija autobusnim prijevozom ne može održavati vozno vrijeme vlaka zbog čega se vožnja produljuje za 30 do 60 min, a autobusi se zaustavljaju u svim kolodvorima i stajalištima na prijevoznom putu. S obzirom da se za supstituciju naručuju autobusi i mini busevi jer autobus zbog uskih cesta ne može doći do svih stajališta, došlo je do nenamjernog propusta u narudžbi autobusa te je danas vozio autobus koji zbog zabrane prometovanja po lokalnim uskim cestama nije mogao doći do stajališta Nugla i Hum u Istri zbog čega se još jedanput ispričavamo putnicima.

Na istarskom području radnim danom vozi 18 vlakova, a njihov broj nije smanjen, nego je dio linija supstituiran autobusima.

Do kvarova na vlakovima dolazi zbog starosti voznog parka (više od 40 godina). Kako bi se željeznički prijevoz normalizirao u što kraćem roku, stručne službe održavatelja vozila poduzimaju sve aktivnosti na otklanjanju kvarova na vozilima, javljaju iz Hrvatskih željeznica.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of