LABINŠTINA

Za vikend bogati zabavni program: U SUBOTU BORTULJA U TUPLJAKU I SV. BARTULU

| Autor: Branko BIOČIĆ
Lani pod urehon marenda za sv. Bortula

Vatreni kraj ovogodišnjeg ROAF-a biti će sutra kada u Beat Beach Club dolaze The Stones, tribute bend koji dočarava lik i djelo najpoznatijih svjetskih rokera - Rolling Stonesa. Ovi će energični Britanci od 21 sat na pozornicu donijeti najbolje rock hitove i time zaokružiti još jedno festivalsko ljeto

Tradicionalno krajem kolovoza, mještani Tupljaka slave svoju pučku feštu. Ove godine ona se održava baš na dan njihovog zaštitnika, svetog Bartula, 24. kolovoza. No, prije subote, u petak će novoizgrađeni sportski kompleks biti prepun sportaša. Boćarski turnir u petak započinje od 17 sati, a malonogometni na kojem će igrati tri kategorije, "klinci", seniori i veterani sat kasnije. Također, tog dana na besplatan grah pozivaju se i svi nekadašnji kovari, u čast i na spomen 20 godina od zatvaranja rudarskog okna Tupljak.

Jubilarna 60. godina slavlja sveca

Ovoljetna fešta u subotu bit će posebna i zbog toga što se prva Bortulja održala 1959. godine što znači da će ove godine biti jubilarni 60. put da Tupljačani slave svoj dan. Zabavni program subotu navečer bit će raznolik. Tupljačani ponovno željno iščekuju nastup svoje mlade pjevačice Ani Švić koja je i lani oduševila svoje sumještane i goste. Ona će nastupati zajedno s Duom Nevera u kojoj polovicu čini njen otac. Zvijezda večeri nastupa od 21 sat, a to je Mauro Staraj sa svojom La Bandom. Zabava će trajati do ranih jutarnjih sati uz DJ Hokya.

U petak, turnirom u briškuli i trešeti, od 17 sati započinje tradicionalna fešta Bortulja u Svetom Bartulu. Prijave za sudjelovanje na turniru primaju se u baru „Foškica“ do petka do 15 sati ili „pod urehon“ u Sv. Bartulu do 16.45 sati. U subotu, 24. kolovoza, u 9 sati, u crkvi održat će se sveta misa, a „pod urehom“ u središtu sela Sveti Bartul bit će marenda po starinske užonce. U 18 sati započinje polufinale i finale kartaškog turnira, pobjednici kojeg će biti proglašeni 20.30 sati. Za večernju plesnu zabavu „pod urehom“ zadužen je Emanon bend, uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Organizatori i pokrovitelji Bortulje su Općina Raša i Turistička zajednica Općine Raša.

Predstave za mlade i koncerti

U petak Labin Art Republika donosi vrhunsku zabavu za najmlađe, predstavu Šumska bajka. Predstavu će igrati riječki RI Teatar u 20.30 kod Špine u Starom gradu Labinu. Šumska bajka pretposljednji je događaj ovogodišnje Labin Art Republike. Ovo je priča o jednoj običnoj jelki koja odrasta u šumi kroz sva četiri godišnja doba. Jedno proljeće u šumu dolazi filmski snimatelj s namjerom da poreže sva stabla kako bi snimio film. Lukavi lisac nagovori snimatelja da prvo upozna šumu kroz sva četiri godišnja doba. Do jeseni je snimatelj već shvatio koliko je šuma lijepa, ali kad je došla zima želio je djelić te ljepote unijeti u svoj dom tako da posječe malu jelku i ukrasi za blagdane, ali jelka traži pomoć i šumski čuvar ju spašava. Ova poučna priča, na humorističan i zanimljiv način, uči nas da ne smijemo paliti vatru u šumi, ne možemo rezbariti koru drveta iz dosade ili sami rezati jelke u šumi, jer moramo čuvati prirodu. Priča se provlači kroz četiri godišnja doba i upoznaje djecu što se u prirodi događa u proljeće, ljeto, jesen i zimu.

Osim predstave ovoga tjedna očekuje nas još nekoliko odličnih događanja. Vatreni kraj ovogodišnjeg ROAF-a biti će sutra kada u Beat Beach Club dolaze The Stones, tribute bend koji dočarava lik i djelo najpoznatijih svjetskih rokera - Rolling Stonesa. Ovi će energični Britanci od 21 sat na pozornicu donijeti najbolje rock hitove i time zaokružiti još jedno festivalsko ljeto koje već treću godinu u Rabac i Labin donosi bogat zabavni program.

Sljedeći tjedan, 29. kolovoza završava i program Labin Art Republike nastupom lokalnog benda Loell Duinn uz audio vizualni show.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum