INVESTICIJE

VRSAR: Dva milijuna kuna za novu rasvjetu

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Nova rasvjeta u Vrsaru

Nova rasvjeta u Vrsaru


Nakon što je Općina Vrsar u protekle tri godine na području sela Flengi, Gradina, Bralići, Delići, Marasi, Begi, Kontešići i Kloštar zamijenila svu javnu rasvjetu s ekološki prihvatljivom, na red je došao Vrsar s Kapetanovom i Velikom stancijom, gdje su upravo u tijeku radovi na zamjeni javne s LED rasvjetom.

Investicija je to modernizaciju u koju općina ulaže 599 rasvjetnih tijela, odnosno u zamjenu 30 neodgovarajućih rasvjetnih stupova uzduž vrsarske rive s novim modernim, koja će nakon završetka radova zasjati novim sjajem.

Visina ove nove općinske investicije, koja će osim uštede električne energije, smanjiti i svjetlosno onečišćenje koje podrazumijeva svako suvišno rasipanje umjetne svjetlosti u noćnim satima, iznosi 2,2 milijuna kuna, a sredstva je općina osigurala u svom proračunu. Izvođač radova koji je izabran na javnom natječaju je firma Omega software d.o.o.iz Zagreba, dok je nadzor nad radovima povjeren rovinjskoj firmi Zaštita inženjering Konzalting d.o.o.

Kako nam je izjavio dipl.ing.građ. Anton Prekalj komunalni savjetnik u Općini Vrsar, rok za završetak radova je polovica siječnja 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater