NAKON VIKEND AKCIJE

Vozači, oprez: DANAS PROMETNA AKCIJA NA PODRUČJU ROVINJA

| Autor: Marcello ROSANDA
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Policijski službenici su tijekom vikenda na istarskim prometnicama kontrolirali ukupno 421 vozača i vozila. Iz prometa je isključeno 14 vozača i devet vozila, a utvrđeno je 213 prekršaja, stoji u priopćenju PU istarske o stanju sigurnosti u cestovnom prometu tijekom posljednjeg vikenda.

U danima između 23. i 25. listopada, na području PU istarske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, dok je utjecaj alkohola evidentiran u dvije prometne nesreće, od kojih iz PU istarske izdvajaju: nepropisna brzina (96), nekorištenje sigurnosnog pojasa (24), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola        (9), upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga (2), korištenje mobitela za vrijeme vožnje (24), upravljanje neregistriranim vozilom (10) te još 48 ostalih prekršaja.

Danas će se od 9 do 11 sati na području policijske postaje Rovinj provesti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela, najavljuju iz PU istarske. Napominju da se na taj način nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu.

U prvih devet mjeseci ove godine je, kažu iz policije, na području Rovinja evidentirano ukupno 512 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 609 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, ipak je utvrđeno 21,71 posto manje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i oko 4 posto više prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku, takozvanu handsfree mogućnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini