potpisani ugovori

VODNJAN Udrugama dodijeljeno 1,1 milijun kuna

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Udruge Vodnjan

Udruge Vodnjan


Ovih su dana u prostorijama Grada Vodnjana potpisani ugovori za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije na području Vodnjana za ovu godine. Sveukupan iznos dodijeljenih financijskih sredstava u 2021. godini iznosi 1,1 milijun kuna.

Upravni odjel za društvene djelatnosti i opću upravu udrugama i drugim neprofitnim organizacijama odobrio je 585.000 kuna i to za kulturu 360.000 kuna, za razvoj civilnog društva 26.000 kuna, za predškolski odgoj i obrazovanje 110 tisuća kuna, a za socijalnu skrb i zdravstvo 89 tisuća kuna. Upravni odjel za gospodarstvo i Europske projekte udrugama je dodijelio sredstva u visini od 150.000 kuna i to za poljoprivredu 120 tisuća kuna te za turizam 30.000 kuna. Temeljem novih ugovora sklopljenih za 2021. godinu odobreno je ukupno 735.000 kuna. Tome treba pribrojiti i sredstva dodijeljena za institucionalnu potporu temeljem trogodišnjeg ugovora o financiranju, i to za podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga (sveukupno 4 ugovora), u iznosu od 365.000 kuna.

Inače, Grad Vodnjan već šestu godinu zaredom provodi javni natječaj za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije na području Vodnjana. Udruge su i ove godine sukladno natječaju mogle prijaviti programe, projekte, manifestacije i aktivnosti za prioritetna područja kao što su kultura, razvoj civilnog društva, predškolski odgoj i obrazovanje, socijalna skrb i zdravstvo, poljoprivreda i turizam. Na natječaj je pristiglo 55 prijava, a sklopljena su 54 ugovora o dodjeli financijskih sredstava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini