Investicija Grada, Županije i Istarskih domova zdravlja

VODNJAN DOBIO ZDRAVSTVENI CENTAR VRIJEDAN PET MILIJUNA KUNA: U zgradi su smještene dvije ordinacije obiteljske medicine, patronažna djelatnost i zdravstvena njega u kući

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Uz prigodnu svečanost, u Vodnjanu je jučer otvoren Zdravstveni centar Vodnjan-Dignano, prva značajnija greenfield investicija u zadnjih tridesetak godina u istarskom javnom zdravstvu. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od pet milijuna kuna, a u financiranju su sudjelovali Istarska županija, Grad Vodnjan i Istarski domovi zdravlja. U zgradi su smještene dvije ordinacije obiteljske medicine, patronažna djelatnost IDZ-a, zdravstvena njega u kući, a predviđen je i prostor za stomatološku ordinaciju.

- Čekali smo dugo ovaj dan jer je stari zdravstveni centar bio u ne baš najboljem stanju. Dočekali smo ga i dobili reprezentativni prostor u kojem će i liječnice i ostalo zdravstveno osoblje, ali i svi pacijenti s područja Vodnjana imati nemjerljivo bolje uvjete kakvi i priliče jednoj zdravstvenoj ustanovi, naglasio je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Osim zgrade zdravstvene stanice, u neposrednoj blizini izgrađena je i moderna ljekarna čiju su izgradnju i opremanje financirale Istarske ljekarne. Oba objekta koja se nalaze u neposrednoj blizini centra grada čine jedinstvenu cjelinu i prostor koji će, kazao je Vitasović, Vodnjancima u narednih nekoliko desetljeća osigurati kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu.

Istarski župan Fabrizio Radin poručio je da je zdravstvena stanica u Vodnjanu prva u nizu kapitalnih ulaganja u zdravstvo koje slijede u narednom razdoblju, a sljedeća se odnosi na dovršetak Opće bolnice u Puli za čije financiranje stiglo i jamstvo Vlade.

- Ovdje u Vodnjanu zadatak je izvršen, objekt je izgrađen i već radi na zadovoljstvo djelatnika i pacijenata, kazao je župan otvaraju Centar, te izrazio nadu da će Vodnjanci imati što manju potrebu za uslugama zdravstvenih djelatnika, a više vremena i zdravlja za ono u čemu su među najboljima u svijetu - proizvodnju vina i maslinovog ulja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini