NEDJELO U PRODOLU

VLASNICA MASLINA POKRADENIH U MARČANI: "Radi se o dobro organiziranom kriminalu. Masline će vjerojatno završiti kao ukras nekoj otmjenoj vili kakvih sada ima bezbroj po Istri"

| Autor: Marcello ROSANDA
Maslinik koji je bio na meti lopova

Maslinik koji je bio na meti lopova


Vrijednost starih 10 maslina, koje je netko u razdoblju od 1. do 15. ožujka iskopao i ukrao u blizini Prodola, može doseći i do 100 tisuća kuna.

Krađa se dogodila na poljoprivrednom zemljištu pokraj Marčane, s desne strane ceste koja vodi prema Filipani.

Vlasnica zemljišta, 65-godišnjakinja, ističe da njeno zemljište sada sliči na iskopano groblje!

- Sve je puno rupa. Radi se o dobro organiziranom i uhodanom kriminalnom poslu. Ljudima se stalno sijeku šume i kradu masline koje će vjerojatno završiti kao ukras nekoj otmjenoj vili kakvih sada ima bezbroj po cijeloj Istri, mišljenja je vlasnica zemljišta.

Kaže da je masline posadio njen pokojni nono te da su za nju, prije svega, imale veliku sentimentalnu vrijednost, premda joj je tom podlom krađom učinjena i velika materijalna šteta. Također, napominje da su lopovi porušili i dobar dio starog suhozida ne bi li došli do njene parcele, vjerojatno bagerima i kamionima.

- Jedan me rođak nazvao u ponedjeljak i upozorio da se netko mota po našim parcelama, i to danju. Taj netko se očito dobro informirao prije same krađe, budući da to nije posao koji se može provesti za jednu noć. Očito im je trebala logistika za iskop i prijevoz. Zemljište je prilično udaljeno od sela, tako da nitko nije ništa ni čuo ni vidio, zaključuje 65-godišnjakinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of