PU ISTARSKA

Policija pronašla kradljivca: OSIM ŠTO JE U PRODOLU STROJEM ISKOPAO DESET STABALA VIŠEGODIŠNJIH MASLINA, OSUMNJIČEN JE ZA JOŠ ČETIRI KAZNENA DJELA

| Autor: Glas Istre
(Arhiva/ilustracija)

(Arhiva/ilustracija)


Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i pronašla počinitelja koji je u ožujku otuđio stabla maslina.

Policijski službenici utvrdili su kako je 33-godišnjak počinio pet kaznenih djela krađe te da je jedno kazneno djelo počinio s 39-godišnjakom. Mlađeg muškarca se tereti da je u  prvoj polovini ožujka, uz pomoć radnog stroja, srušio suhozid na poljoprivrednom zemljištu u Prodolu, a potom je iskopao i otuđio deset stabala višegodišnjih maslina, čime je oštetio 65-godišnjakinju za više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici uspjeli su intenzivnim radom pronaći ukradene masline i vratiti ih vlasnici.

Također je utvrđeno kako je 33-godišnjak od kraja veljače do početka ožujka otuđio drvenu krađu s poljoprivrednog zemljišta na području naselja Manjadvorci te je time oštetio 46-godišnju vlasnicu za više tisuća kuna. U čak tri slučaja meta napada mu je bilo jedno građevinsko zemljište u okolici Vodnjana, a u jednom slučaju zajedno s njim bio je i 39-godišnji muškarac. S građevinskog zemljišta 33-godišnjak je otuđivao raznu građevinsku opremu, alate i materijale te je na taj način oštetio pravnu osobu iz Pule i 51-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 33-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se kaznena prijava protiv 39-godišnjaka podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater