POREČ

VIDEO Počele nenajavljene akcije zaštitara i komunalnih redara


Ove je godine Grad Poreč prvi put angažirao zaštitarsku službu koja će pomagati komunalnim redarima. Danas smo na Trgu slobode snimili drugi dio njihove akcije koju su nenajavljeno počeli jučer a danas dovršili.

Novi zakupac poslovnog prostora na pročelje je postavio neprimjerene reklame, bez ikakvih dozvola i suglasnosti.

Komunalni redari uz pomoć djelatnika komunalnog poduzeća Usluga to su uklonili, pod budnim okom zaštitara tvrtke Klemm security, koje je Grad angažirao. Naime, zaštitari imaju po zakonu puno veće ovlasti od komunalnih redara i u drugim se gradovima to pokazalo uspješnim na terenu, pa su se stoga i Porečani za to odlučili.

Kako se to i njima ne bi dogodilo i kako bi izbjegli moguću kaznu, i susjedni vlasnik trgovačkog prostora sam je uklonio zabranjene reklame s pročelja.

Međutim, samo deset minuta nakon što su redari i zaštitari otišli s trga, djelatnici tih trgovačkih radnji ponovno su vani, na javnu površinu, vratili zabranjene stalke s raznom robom.

Očito je da će zaštitari i redari imati još jako puno posla oko uvođenja komunalnog reda. Ali ova je današnja akcija bila tek početak. Idućih mjeseci će se to nastaviti. Naravno nenajavljeno. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater