ZAVRŠENI RADOVI NA NOGOSTUPIMA

Veća sigurnost za pješake u Rapcu i na Kapelici

| Autor: Branko BIOČIĆ

Polaganjem asfalta na nogostupu u naselju Rabac kraj hotela Amfore, završava se asfaltiranje triju važnih dionica nogostupa koje je odrađeno u posljednjih nekoliko dana. Naime, radovi su izvođeni na tri lokacije, u naselju Kapelica te u naselju Rabac na dvije lokacije, kraj hotela Amfora, odnosno spoju Ulice Slobode i Obale M. Tita te u Ulici Slobode od novoizgrađenog parkirališta do raskrižja za Gornji Rabac. Radi se o komunalnim radovima kojima se značajno utječe na sigurnost svih sudionika u prometu. Cjelokupna investicija Grada Labina na ovom potezu iznosila je 96 tisuća kuna, a predstoji još i uređenje obližnjeg makadamskog parkirališta.

Ulaz u naselje Kapelica dobilo je sanirani nogostup nakon što su krajem prošle godine postavljena nova četiri stupa javne rasvjete u trenutku kada je HEP - Elektroistra Labin na tom dijelu izvodila radove na svojoj elektro mreži te otvorila konstrukciju nogostupa. Tada je Grad Labin postavio nedostajuće stupove na već ranije položene instalacije te se uključio i u sanaciju nogostupa i rubnjaka.

Županijska uprava za ceste Istarske županije u ovoj proračunskoj godini predviđa započeti s radovima na investicijskom održavanju županijske ceste Labin - Kapelica - Koromačno na dionici od kružnog raskrižja do skretanja za Kanfareliće. Radovi na ovom dijelu nogostupa dugog 220 metara vrijedni su 160 tisuća kuna. Treći po redu no ne manje važni radovi, privode se kraju na spoju Ulice Slobode i Obale M. Tita u Rapcu, a uključivali su sanaciju 140 metara dionice nogostupa. Predstoji još postava tri nova stupa javne rasvjete, rukohvata na pojedinim dijelovima u dužini od 25 metara te postava urbanih stupića na ukupno tri dionice. Ukupna vrijednost investicije na ovom području procijenjena je na 224 tisuće kuna.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom