PAZIN

Uz sportsku dvoranu uređeno vanjsko vježbalište


Sa sjeverne strane školsko-gradske sportske dvorane uređeno je vanjsko vježbalište. Na vježbalištu su postavljene dvije sekcije sprava, kaže Dino Sošić iz tvrtke Specijal koja je opremila vježbalište. Prva sekcija sprava, postavljena odmah uz stazu, namijenjena je kardiovaskularnom sustavu i koordinaciji, a te sprave služe za vježbe koje mogu izvoditi starije osobe i rekreativci. U drugom redu nalaze se sprave namijenjene jačanju mišića i postizanju snage, a takvim se spravama najčešće koriste sportaši natjecateljskih sportova.

- Postavljeno je ukupno osam sprava, a cijeli projekt, dakle sprave i uređenje terena koštalo je ukupno 75 tisuća kuna, kaže Samanta Grizila Tomišić, direktorica Pazin sporta. Komplet sprava namijenjen je za jačanje svih dijelova tijela, a u skladu sa svojom fizičkom spremom mogu ih koristiti rekreativci i sportaši svih uzrasta. Postavljanjem ovih sprava kompletira se sportski centar u Pazinu. Naime, u neposrednoj blizini novog vanjskog vježbališta nalaze se sportska dvorana, nogometni stadion, ta vanjska igrališta za tenis, rukomet i košarku. Atletskom stazom oko nogometnog stadiona često trče sportaši i rekreativci kojima su sada na raspolaganju i sprave za vježbanje. Nedaleko je i popularna šetnica Lakota koju također za trčanje koriste mnogi rekretivci koji od sada također mogu koristi i ove sprave za vježbanje.

Sprave su već iskušali članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, korisnici Dnevnog boravka za starije osobe i polaznici Dječjeg vrtića koji su se redom opredijelili za sprave za koordinaciju. Neki će, kažu, ovamo dolaziti za vrijeme svoji šetnji kako bi se dodatno razgibali, ali i prošetali ovim dijelom grada koji poprima sve ljepši izgled s mnogim sportskim objektima na kojima svakodnevno borave, treniraju i druže se generacije pazinskih sportaša od najmlađih uzrasta do veterana. (M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater