pravi izbor

Uz pomoć Grada Poreča i sponzora učenici SŠ Mate Balote osmislili svoj radni prostor: Gumeni park škole - UČIONICA NA OTVORENOM I MJESTO DRUŽENJA U SLOBODNO VRIJEME

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Škola na otvorenom

Škola na otvorenom


Učenici su prikupljali stare automobilske gume koje su pretvorili u stolove i stolice te osmislili na otvorenom mjesto za učenje i druženje. Ovih dana na nastavi ih je u novom dnevnom boravku na otvorenom obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić te prisustvovao satu, koji se odvijao kao u dobra stara vremena, u učenju na svježem zraku

 

U vrijeme kada je preporučljivo što više aktivnosti, pa tako i nastavu provoditi na otvorenom, učionica na svježem zraku pravi je izbor. Pokazali su to i učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča koji se mogu pohvaliti da imaju pravi Dnevni boravak, odnosno učionicu na otvorenom. To im je omogućeno kada je Grad Poreč sanirao staro derutno sportsko igralište koje se nalazi u dvorištu škole te je ono dobilo novu podlogu i novi asfalt, a za dodatno uređenje pobrinuli su se sami učenici napravivši gumeni park škole. 

Ulaganje u dobre ideje

Naime, učenici su prikupljali stare automobilske gume koje su pretvorili u stolove i stolice, te osmislili na otvorenom mjesto za učenje i druženje. Ovih dana na nastavi ih je u njihovom dnevnom boravku na otvorenom obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić te prisustvovao satu, koji se odvijao kao u dobra stara vremena, u učenju na svježem zraku.

- Znam kako je ovo igralište izgledalo prije i drago mi ga je vidjeti ovako uređenog. Nas posebno veseli ulagati u dobre ideje kao što je ova. Iako smo morali smanjiti sredstva u proračunu zbog ovogodišnje situacije, nastavit ćemo i dalje podržavati, u granicama naših mogućnosti, dobre ideje i inicijative, kazao je gradonačelnik i sam bivši učenik ove škole.

Kako je rekao ravnatelj škole Krešimir Bronić, odmah je još lani odobrio inicijativu profesora i stručnih suradnika škole Ivana Čupića, Gracijele Bičanić i Petre Andrić o izradi gumenog parka škole, učionice na otvorenom koja će poslužiti raznim aktivnostima škole, od nastave do rekreativnog druženja učenika u slobodno vrijeme. Nisu tada ni znali da će nastupiti karantena te da će se, povratkom u školu, vanjskom učionicom služiti više nego ikad. Zahvalio se Gradu Poreču i gradonačelniku koji su donirali sredstva za obnovu derutnog i tada neiskorištenog igrališta. Srednjoškolci i njihovi profesori, ponajprije 3.a razreda ekonomskog usmjerenja, prionuli su poslu te marljivo bojali, pleli i uređivali učionicu sačinjenu od rabljenih i doniranih guma koje su kreativno i šareno prenamijenili. 

Sanirano staro igralište

Inače, igralište površine 924 kvadrata obnovljeno je lani, a Grad Poreč je financirao radove na sanaciji podloge i postavljanju asfaltnog pokrova u vrijednosti 200 tisuća kuna bez PDV-a.

U realizaciji projekta škole pomogle su i brojne dodatne donacije, u ukupnom iznosu od 17.000 kuna, a koje su dali Poliklinika Jerković, A.T.S. Poreč, Perfect clean, TZ Funtana, RESS Poreč, Montraker Vrsar, TZ Vrsar, Općina Vrsar, Usluga Poreč te Općina Tar-Vabriga.

Kako su gradonačelniku iznijeli profesori, u planu je daljnja realizacija gumenog parka, proširenjem raznih izvannastavnih aktivnosti, od stolova za stolni tenis, do koševa za smeće sačinjenih od guma, košarkaškog igrališta te svega onoga što im može biti od koristi dok su vani, u okolici škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum