ROVINJ

Uspješan naslov jahačica Konjičkog kluba sv. Eufemija iz Rovinja u Osijeku: NOEMI MENDIKOVIĆ DRŽAVNA PRVAKINJA U PARADRESURI

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
KK sv. eurfemija Rovinj u Osijeku

KK sv. eurfemija Rovinj u Osijeku


Još jedan vikend za pamćenje zabilježili su članovi rovinjskog Konjičkog kluba sv. Eufemija. Naime, u subotu i nedjelju 10. i 11. srpnja u Osijeku je održano Državno prvenstvo u dresurnom jahanju 2021. Noemi Mendiković na grlu "Mantra" svojim je nastupom pokazala zavidan napredak tijekom zadnje godine dana i oduševila sve prisutne te postala državna prvakinja u paradresuri.

Kategorizacija osoba s invaliditetom

Noemi Mendiković i "Mantra" već prvog dana natjecanja odradile su internacionalni FEI individual Test za kategoriju Grade II. Za tu kategoriju Noemi je posebno kategorizirana od strane stručnih osoba i označava stupanj mogućnosti natjecanja u kategoriji osoba s invaliditetom. Od četiri kategorije, Noemi je u takozvanoj Grade II.

Drugi dan Noemi je s "Mantrom" odradila freestyle, odnosno jahanje uz glazbu, koji je bio vrlo zahtjevan te su upravo u tom dijelu dokazale da su itekako napredovale kroz protekli period. Noemi je u konačnici bila ugodno iznenađena i polaskana pohvalama čak pet dresurnih sudaca, od kojih je troje bilo iz Hrvatske te po jedan iz Slovenije i Mađarske.

- Moram doista pohvaliti nastup Noemi i Mantre. Suci su o Noeminom nastupu rekli svoje! No, i prelijepa trakenerska kobila Mantra, kao prava diva, odradila je poslušno programe točno pazeći na svaku naredbu jahača. Ova je kobila nešto nevjerojatno. Ono što ona odrađuje u toj natjecateljskoj areni, riječima nije moguće dovoljno opisati, oduševljena je bila trenerica Suzana Haber koja je i sama odlučila sudjelovati u natjecanju i to, nakon nekoliko godina pauze, ponovno u najtežoj kategoriji seniora i s prelijepim pastuhom "Darling", u vlasništvu Tatjane i njenog sina Davida Pagitza. Oni su joj ga ustupili za Državno prvenstvo pošto ga je Suzana obučavala, a na kraju je zasluženo uspjela opet stati na postolje, osvojivši brončanu medalju.

Uspješna i trenerica

- "Darling" je licencirani pastuh, zvan "Vatra", kojeg inače, pod mojom budnom paskom, trenira vlasnik David. "Darling" je dokazao svoj potencijal u visokoj klasi te se zasigurno ubraja u najbolje dresurne pastuhe Hrvatske, rekla nam je Suzana Haber, uspješna trenerica i jahača i konja, ali jednako uspješna i kao natjecateljica. Prezadovoljna ovim rezultatom u šali je istaknula kako je ovim nastupom "dokazala da itekako nije zahrđala".

Kako je put do Osijeka vrlo zahtjevan i financijski, ovim putem su se rovinjske jahačice iz KK sv. Eufemija zahvalile gradonačelniku i Savezu sporova grada Rovinja za dio novčane potpore koju su dobile za Noemi.

- Posebno hvala želimo uputiti i posebnom čovjeku zlatnog srca, Petru Benčiću, koji nam pomaže na svakom koraku dajući automobil, prikolicu i svoje dragocjeno vrijeme te nam pruža suport u nastojanjima da ostvarimo snove naše mlade talentirane djevojke Noemi, istaknula je Suzana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater