Dresurno jahanje

Izuzetan uspjeh jahača rovinjskog KK Sv. Eufemija na finalu Croatia Cupa: Noemi Mendiković ukupna POBJEDNICA CROATIA CUPA 2020. GODINE

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Mandscharo me odlično slušao s obzirom da mu je ovo bilo prvo natjecanje u životu te mu je cijela ta priča bila nova. Do sada sam jahala Mantru koja je trenutno ždrebna pa smo morali brzo naći alternativu kako bih mogla nastaviti s natjecanjima, rekla je Mendiković

 

Proteklog vikenda održano je u Varaždinu finale Croatia Cupa u dresurnom jahanju i Prvenstvo grada Varaždina. Grad Rovinj na čelu s gradonačelnikom Markom Paliagom prepoznao je važnost bavljenja sportom i ulaganja u mlade sportaše te su pružili financijsku potporu za jahačicu Noemi Mendiković iz Konjičkog kluba Sv. Eufemija kako bi sudjelovala na navedenom natjecanju.

 Zahtjevno jahanje uz glazbu

Noemi Mendiković na natjecanju je po prvi puta jahala mladog Mandschara, starog sedam godina, u kategoriji osoba s invaliditetom. Zadatak je bio odjahati Freestyle što podrazumijeva koreografiju uz glazbu, a to je vrlo zahtjevno kako za konja tako i za jahača. Noemi je odlično odradila test te osvojila prvo mjesto te time postala ukupna pobjednica Croatia Cupa 2020. godine u svojoj kategoriji.

- Mandscharo me odlično slušao s obzirom da mu je ovo bilo prvo natjecanje u životu te mu je cijela ta priča bila nova. Do sada sam jahala Mantru koja je trenutno ždrebna pa smo morali brzo naći alternativu kako bih mogla nastaviti s natjecanjima. Izbor je pao na Mandschara s kojim sam uspjela odraditi svega nekoliko treninga do natjecanja u Varaždinu. Međutim, jako sam zadovoljna i ovim natjecanjem, ali i postignutim rezultatima u ovoj godini, rekla je Noemi i pritom se zahvalila Gradu Rovinju što joj je omogućio odlazak u Varaždin.

Ističe kako nastavlja dalje trenirati i pripremati se za nove izazove koji je čekaju u 2021. godini 

Zlato i za Davida Pagitza

Osim Noemi Mendiković valja istaknuti da je rovinjski Konjički klub Sv. Eufemija imao još jednog predstavnika na ovom prestižnom natjecanju. Boje Rovinja "branio" je i mladi jahač David Pagitz s njegovim pastuhom Darling koji su u natjecateljske vode zakoračili tek od ove godine pa je njegov nastup bio tim značajniji. Naime, u Varaždinu je nastupio prvi put u nešto zahtjevnijoj kategoriji LM u freestyleu i pritom i on osvojio prvo mjesto, čime je potvrdio svoj neosporni talent, ali i kvalitetu konja kojeg posjeduje.

Iz KK Sv. Eufemija nisu krili zadovoljstvo te su ukratko istakli kako će budućnost ovog izuzetnog natjecateljskog para iz redova njihovih jahača zasigurno biti na pobjedničkim stepenicama dresurnog sporta.

- Kao trenerica jahača i konja te vlasnik i uzgajivač Mandschara, koji je u vrlo kratko vrijeme prihvatio Noemi i shvatio svoju novu ulogu vrlo ozbiljno, preponosna sam na postignute rezultate mojih učenika i konja. Moram napomenuti da je Mandscharo mladi konj trekenerske pasmine, sin kobile Mantre koju je Noemi do sada jahala, a pošto je ždrijebna više se neće moći natjecati u ovoj i idućoj sezoni. Upravo zato sam izuzetno sretna što sam našla dobrog konja za Noemi i to u svom vlastitom uzgoju te nisam mogla sakriti suze radosnice i ponosa kada sam čula brojne riječi hvale i čestitke koje su im izrekli suci na dodjeli nagrada, rekla je trenerica Suzana Haber.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater