Barban domaćin daljinskog jahanja

CROATIA CUP: Ana Lučić i "Siglavy" zlatni na 81 kilometar


U Barbanu je posljednjeg vikenda u listopadu održano 6. kolo i finale Croatia cupa u daljinskom jahanju u organizaciji Konjičkog kluba Istra. Unatoč izuzetno zahtjevnoj i kamenitoj stazi, Istrani su ponovo dominirali i tako obilježili desetu godinu pobjeda na ovoj razini natjecanja. Od 27 jahača koji su startali, devet ih je bilo iz KK Istra.

Zvjezdanu zlato

Održane su utrke na 21, 41 te 81 kilometar. Utrka na 21kilometar namijenjena je mladim jahačima kako bi ih se polako i sigurno uvelo u ovaj predivan, ali fizički zahtjevan sport. Na ovoj je utrci u konačnici slavio Gašpar Udovičić na svome konju "Zvjezdanu" osvojivši zlato. Denisse Radin, aktualna državna prvakinja u seniorskoj konkurenciji, na ovoj utakmici nastupila je na mladom grlu "Pajo" kojemu je ovo druga utakmica, a Denisse i Pajo u konačnici su se okitili broncom na A utrci od 41 kilometar u seniorskoj konkurenciji, a Erin Špada na grlu "Chantal" završila je na šestom mjestu u juniorskoj konkurenciji.

Najzahtjevnija staza od 81 kilometra kao da je bila mačji kašalj za ove hrabre jahače. Pa je tako u seniorima zlatna bila Ana Lučić na konju "Siglavy", a u juniorima Barbara Šošić na konju "Gazal Ahat". Ovaj jahači par se izuzetno istaknuo osvojivši zlato i u ukupnom poretku Croatia cupa, koje se sastojalo od šest kola, a Gazal Ahat proglašen je konjem koji je utrku od 81 kilometra završio u najboljem stanju te time osvojio titulu Best Condition. Barbanski klupski kolega Bor Winkler na konju "Qadir" osvojio je srebro jahavši rame uz rame s Barbarom, a Nika Družeta na "Faresi" završila je kao treća. Niz se nastavlja te je četvrto mjesto zauzela još jedna članica KK Istra Karla Faraguna na konju "Caprice".

Best Condition

Ova utrka je ujedno i dio završne kvalifikacije za međunarodna natjecanja za koja ova ekipa trenira cijelu godinu. Ovom utakmicom završena je sezona Croatia Cupa u Hrvatskoj, ali jahači nastavljaju svoj natjecateljski put u Italiji, točnije Perugi gdje će pokušat osvojiti jednu međunarodnu zvjezdicu utrkom na 90 kilometara. (G. I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater