SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

UMAG: Nagrada za životno djelo Lini Červaru

| Autor: Glas Istre
Lino Červar uvijek je s ponosom isticao pripadnost Umagu te time promovirao grad

Kako stoji u obrazloženju prijedloga, Lino Červar svoju je rukometnu karijeru započeo je 1974. godine. Njegova najveća postignuća vežu se za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju koju je vodio osam godina, a koja je u to vrijeme ostvarila velike uspjehe i primila brojne medalje

Na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Umaga održanoj u ponedjeljak navečer na dnevnom redu našla se i točka gradskih priznanja za proteklu 2019. godinu. Gradskom su vijeću upućeni prijedlozi javnih priznanja Grada Umaga. Tako je Nagradu za životno djelo, prema prijedlogu, dobio vrsni sportaš i istinski zaljubljenik u sport, odnosno rukomet, te višestruki osvajač najsjajnijih medalja Lino Červar.

Ponos Umaga

Kako stoji u obrazloženju prijedloga, Lino Červar svoju je rukometnu karijeru započeo je 1974. godine. Njegova najveća postignuća vežu se za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju koju je vodio osam godina, a koja je u to vrijeme ostvarila velike uspjehe i primila brojne medalje. Na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine Hrvatska rukometna reprezentacija je osvojila zlato. Na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine momčad je ponovo osvojila zlato. Na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. godine te u Hrvatskoj 2009. godine, osvojili su srebro. Na Europskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine te u Austriji 2010. godine, reprezentacija pod vodstvom izbornika Červara osvojila je srebrne medalje.

Osim navedenog, Lino Červar ima i tri medalje s Mediteranskih igara. Na hrvatskoj klupi je osvojio zlato u Tarragoni 2018. godine. U konačnici, 2020. godine na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj u finalnoj utakmici između Hrvatske i Španjolske, Lino Červar je s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom osvojio hvalevrijedno srebro i upisao još jedan uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.

Posebne zahvale

Kroz cijelu svoju profesionalnu karijeru s ponosom je isticao pripadnost Umagu te time promovirao grad u kojem je započeo svoj profesionalni put, a kao najuspješniji izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije svojim umijećem i ostvarenim uspjesima u sportu, oduvijek je bio ponos Umaga i Umažana.

Nadalje, s obzirom na doprinos u borbi protiv širenja zaraze korona virusom (Covid-19) na području našega grada i skrbi o zaraženim osobama s područja Umaga, Gradsko vijeće donijelo je odluku o posebnoj zahvali Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, Općoj bolnici Pula, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske Županije, Istarskim domovima zdravlja, Stožeru civilne zaštite Istarske županije, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Umag, Ministarstvu unutarnjih poslova-PP Umag, Gradskom društvu Crvenog križa Buje, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Umag, Trgovačkom društvu Komunela d.o.o. Umag, Trgovačkom društvu 6. maj d.o.o. Umag te načelniku stožera civilne zaštite Grada Umaga Bojanu Štokovcu, voditeljici umaške ispostave HMS Jovanki Popović Glavičić, epidemiologu umaške ispostave ZJZIŽ Damiru Leki i višem sanitarnom inspektoru Nenadu Ferenčiću.

Kako ovogodišnja epidemiološka situacija nije dopustila održavanje bilo kojih manifestacija, pa ni obilježavanje Dana Grada Umaga 6. svibnja, nagrada za životno djelo te priznanja bit će uručena na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Umaga posvećenoj Danu Grada Umaga, a o čijem će točno datumu javnost biti pravovremeno obaviještena.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of