SURADNJA VALAMAR RIVIERE I ZAJEDNICE UGOSTITELJSKO - TURISTIČKIH ŠKOLA REPUBLIKE HRVATSKE

U Valamarove destinacije dolazi 500 učenika i profesora


U rabačkom Hotel & Casa Valamar Sanfioru danas je potpisan Sporazum o suradnji Valamar Riviere i Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske. Tridesetak sudionika iz škola i institucija diljem Hrvatske, među kojima su i predstavnici Ministarstva turizma i Agencije za strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih, kroz dvodnevni su se program pobliže upoznali s dosadašnjim uspješnim radom Valamara na programima stručnih praksi, stipendiranja i zapošljavanja mladih.

Najavljena je nova inicijativa na području suradnje s turističko-ugostiteljskim školama pod nazivom "Znanjem do izvrsnosti" te su predstavljene i ostale Valamarove inicijative na području društveno odgovornog poslovanja. Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske, kao jedan od partnera Valamar Riviere na projektu "Znanjem do izvrsnosti", u listopadu će u Valamarove destinacije dovesti 500 učenika i profesora kako bi upoznali potencijal kompanije za sveobuhvatni razvoj karijere mladih - od stipendija, praksi pa do zapošljavanja u turizmu.

- Zajednici je vrlo važno imati strateško partnerstvo s poslodavcima koji promiču, vrednuju i daju najbolju priliku za osobni i profesionalni razvoj mladih koji se školuju za turističko-ugostiteljska zanimanja. Valamar je jako dobar primjer poslodavca koji kroz kvalitetno povezivanje s obrazovnim institucijama i politikom otvorenih vrata nudi atraktivne poslove i razvija karijeru u turizmu, kaže Ksenija Beljan, predsjednica Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske, inače ravnateljica Hotelijersko – turističke škole u Opatiji. Kroz organizirane posjete Valamarovim objektima i destinacijama uz stručnu pratnju mladi dobivaju vrijedno iskustvo dinamike u turizmu, mnoštvo informacija o kompaniji, stječu nova poznanstva i kontakte te se ohrabruju na vlastitom putu razvoja i obrazovanja.

- Valamaru je važno biti partner školama i institucijama pružajući tako podršku mladima u osposobljavanju za zanimanja u turizmu; Valamar kroz pružanje brojnih prilika za stipendije, prakse, zapošljavanje i razvoj karijera, rad u turizmu čini zaista atraktivnim i inovativnim te dugoročno sigurnim. Valamar se također kontinuirano usavršava na području mentoriranja mladih sukladno novim obrazovnim potrebama, istaknula je Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u Valamar Rivieri. Valamar Riviera u okviru programa "Znanjem do izvrsnosti", koji je namijenjen učenicima, profesorima i roditeljima učenika turističko-ugostiteljskih škola, razvija kvalitetnu suradnju s obrazovnim institucijama s ciljem razvoja obrazovanja, vještina i znanja potrebnih turizmu te motivacije mladih za razvoj profesija i karijera u turizmu. (Branko BIOČIĆ)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater