INVESTITORI IZ SRBIJE

U SAVUDRIJI SE GRADI LUKSUZAN RESORT PO UZORU NA FOUR SEASONS, SIX SENSES I AMAN: Bit će to nešto jedinstveno u Hrvatskoj u svakom smislu. Donosimo detalje

| Autor: Ivor BALEN
Petram resort imat će impresivni bazen na krovu i još jedan od 900 kvadrata

Petram resort imat će impresivni bazen na krovu i još jedan od 900 kvadrata


Ako ste kupili jabuke u Lidlu ili Konzumu, odsjeli u hotelu Kempinski u Savudriji ili Portorožu, šećerili kavu ili kolač, pili jedno od najboljih vojvođanskih vina, jeli Carnex meso ili koristili usluge AIK banke - onda ste bili u doticaju s MK Grupom a da toga vjerojatno niste bili ni svjesni.

Srpski Atlantic, samo sa puno širim obimom poslova, najjednostavniji je opis te velike grupacije, jedne od najvećih u Srbiji i regiji, čiji vlasnik Miodrag Kostić važi za drugog najbogatijeg čovjeka u Srbiji, odmah iza Miroslava Miškovića. Recimo da su njih dvojica nešto kao Ivica Todorić i Emil Tedeschi kod nas (Todorić prije velikog pada, naravno), a i poslovi kojima se bave te četiri firme donekle su slični i vežu se u velikoj mjeri za poljoprivredu i hranu. Pašteta je, na primjer, veliki adut, pa Tedeschi ima Argetu, a MK Grupa Carnex.

Ono što tvrtku Miodraga Kostića izdvaja iz društva jest da ima i jak turistički sektor, što je i razlog zašto se o njoj piše na stranicama Glasa Istre. Beogradsko poduzeće vlasnik je jednog od najatraktivnijih hotela na Poluotoku, onog gore spomenutog petozvjezdanog u Savudriji, kao i raskošnog golf terena pored njega. I ne samo to, nego se za 2022. sprema velika svečanost, otvorenje resorta Petram, također u Savudriji, koji bi po nekima mogao promijeniti poimanje luksuza u turizmu, a grade ga zajednički MK Grupa i Aleksandar Grupa, građevinski div iz Novog Sada. Po svim najavama to bi trebalo biti jedinstveno turističko naselje s drugim najdužim krovnim bazenom na svijetu, odmah iza onog čuvenog na kompleksu Marina Bay u Singapuru.

- MK Group više od 12 godina investira u nove projekte iz područja turizma i razvoj čitavih turističkih destinacija, a Aleksandar Group je tokom 25 godina poslovanja izgradila preko 500.000 kvadrata stambenih i poslovnih kompleksa i garantira kvalitetu i ekskluzivnost gradnje objekata u Resortu Petram, ističu iz MK Grupe za Glas Istre, dodavši da je prodaja nekretnina krenula početkom godine i kupovinu je moguće realizirati direktno od investitora.

Stanari bi se u svoje vile i apartmane trebali useliti taman negdje uoči početka glavne turističke sezone iduće godine. Iz MK Grupe ističu da cijena ovisi od pozicije i pogleda, kao uostalom i sve druge nekretnine na ovom planetu, ali napominju da je resort jedinstven i da se nalazi u neposrednoj blizini golf terena i svih gastronomskih lokaliteta koje Istra kao regija pruža (prije svega to su sve popularnije vinarije), pa je jasno da ona neće biti mala.

- Sve nekretnine će dobiti kategorizaciju od strane ureda za turizam Republike Hrvatske i bit će opremljene po istom dizajnu i standardu, a u cijenu je uključeno i opremanje. U pitanju je kompleks koji je po svom sadržaju jedinstven u Hrvatskoj u svakom smislu. Koncept Petram Resorta rađen je po ugledu na svjetski poznate brendove poput Four Seasons, Six Senses, Aman itd. Osim izuzetne lokacije, sve nekretnine imaju pogled na more, a u blizini je golf teren. Sam resort ima najduži krovni bazen u Europi i drugi najduži u svijetu (105 metara). Osim tog bazena, na samom terenu nalazi se drugi veliki bazen od 900 kvadrata koji izgleda poput lagune, kažu iz MK Grupe.

Otvaranjem ovog resorta Istra bi mogla dobiti i još koji restoran s Michelinovom zvjezdicom jer je najavljeno otvorenje čak pet elitnih restorana u sklopu njega, s poznatim chefovima. Nastavak je to prakse da velike turističke kuće dovode poznata kulinarska imena, pa ako treba i iz inozemstva. Podsjetimo da su ove godine zvjezdice dobila tri hrvatska restorana, od koji su u dva kuhari stranci.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of