ZA ZDRAVSTVENE DJELATNIKE

U organizaciji Istarske županije uskoro kreće novi ciklus TEČAJA TALIJANSKOG JEZIKA

| Autor: Glas Istre
Zgrada Istarske županije (Snimio Manuel Angelini / Arhiva)

Zgrada Istarske županije (Snimio Manuel Angelini / Arhiva)


Nakon što su krajem 2019. godine organizirani tečajevi talijanskog jezika za stotinjak obrtnika i osamdesetak policijskih službenika iz raznih dijelova Istre, a tijekom 2020. za dvjestotinjak djelatnika Opće bolnice Pula kao i za tridesetak službenika preuzetih iz Ureda državne uprave koji rade u neposrednom kontaktu sa strankama, Istarska županija je krenula s organizacijom trećeg ciklusa besplatnih tečajeva.

Najnoviji ciklus talijanskog jezika namijenjen je Istarskim domovima zdravlja, Nastavnom Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije te domovima za starije osobe, čiji su osnivači Istarska županija i gradovi Poreč, Umag i Buzet.

- Interes za tečajeve je iznimno velik što dokazuje da je znanje talijanskog jezika prijeko potrebno u Istri što su prepoznali i zdravstveni djelatnici koji su se prijavili, istaknula je v.d. pročelnice UO za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel naglasivši da tečajeve financira i organizira Županija, provode pučka otvorena učilišta, a traju 50 sati.

Nadležni Odjel je pokrenuo i tjedni pregled vijesti na talijanskom jeziku, koji se, od siječnja. u suradnji s lokalnom televizijom i radio postajama emitira jednom tjedno tijekom cijele godine, po sljedećem rasporedu: Radio Istra - notiziario "Sette giorni", svake srijede u 14.30 sati; Rovinj FM - notiziario "Flash", svake nedjelje u 10.30 sati; Medulin FM - notiziario "Panoramica istriana", svake subote u 13 sati; Eurostar Umag - notiziario "Cinque minuti", svakog utorka u 13 sati;·TV Nova - notiziario "Panoramica settimanale", svake nedjelje u 19.30 sati.

Radi se o jednom u nizu projekata koji Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije planira nastaviti i ubuduće.

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini