DANAŠNJI PODACI STOŽERA

U Općoj bolnici Pula preminula COVID-19 pozitivna osoba 1998. godište od posljedica nesretnog slučaja

U potpunosti nastavu online trenutačno ima osam škola u Istri

| Autor: Glas Istre
(SNIMIO MILIVOJ MIJOŠEK)

(SNIMIO MILIVOJ MIJOŠEK)


Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 625 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 256 novozaraženih osoba s našeg područja. Izliječeno je 236 osoba.

- Premda je proteklih dana broj novih slučajeva bio nešto veći, pa čak i preko 300, ovo su još uvijek visoke brojke, izjavio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

U Općoj bolnici Pula na liječenju se nalazi ukupno 74 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 61 osoba, Odjelu za psihijatriju 1 osoba, Odjelu za ginekologiju 1 osoba, Odjelu za pedijatriju 1 osoba, a u respiracijskom centru 10 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1998. godište), od posljedica nesretnog slučaja. Načelnik Stožera nije želio iznositi više podataka o tom nesretnom događaju.

Doznajemo nadalje da većina škola u Istri ima problema s provođenjem nastave, jer je više od tisuću djece zaraženo, kao i mnogi nastavnici. Još je mnogo više učenika u samoizolaciji - čak nekoliko tisuća. Stoga učenici iz pojedinih razreda ostaju kod kuće, a u potpunosti nastavu online trenutačno ima osam škola u Istri, doznajemo od načelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum