LABIN

U nedjelju izbori članova za vijeća mjesnih odbora: PREDSTAVLJENI AMBICIOZNI PROGRAMI ZA UREĐENJE DIJELOVA GRADA

| Autor: Branko BIOČIĆ

U programima se navodi daljnji angažman na uređenju prometnica, parkova, pješačkih zona i igrališta, daljnja revitalizacija Pjacala i rudarskog kompleksa te brojni drugi projekti 

U jeku održavanja parlamentarnih izbora ove nedjelje, u Labinu će se održati i uvijek zanimljivi izbori za vijeća mjesnih odbora od 7 do 19 sati. Labin ima ukupno sedam mjesnih odbora, a samo je IDS u Labinu ponudila liste za sve odbore.

Listu IDS-a za MO Rabac predvodi predsjednik ZP-a Kluba mladih Labinštine Paulo Načinović, dok su ostali kandidati Elizabeta Derosi, Smiljan Popov, Matea Tireli te Piero Glavičić. U programu za naredne četiri godine naveli su projekte poput izgradnje dodatnih prostora za parkiranje, uređenje dječjih igrališta, postavu rasvjete, uređenje ulaza u Omladinsku ulicu, sanaciju ceste na potezu od Ulice sloboda prema Gornjem Rapcu… Nositeljica liste IDS-a za Vijeće MO Kature je odnedavno umirovljena, dugogodišnja ravnateljica labinskog dječjeg vrtića Irene Smoković. Uz nju listu čine Dorino Rajković, Tijana Kocijel, Giuliano Milevoj, Aida Murtić Hodžić, Andrea Jurada i Ilona Zahtila. Svoj su program podijelili u devet točaka, a radi se o uređenju novih parkirnih mjesta, javne rasvjete, sanaciji kolnika i nogostupa, uređenju pješačke staze te postavi anti-stres podloge i zaštitne mreže iza golova na postojećem malonogometnom igralištu pored OŠ "Ivo Lola Ribar" područne škole Kature.

I u Donjem Labinu IDS je ponudio neka nova lica. Nositelj je poznati labinski ugostitelj Alen Vozila, a uz njega listu čine i Antonela Pamić, Dean Nestorović, Sakib Trumić, Darijan Čekada, Dean Milevoj i Goran Vlačić. Predstavili su i svoj program kojim se planira rekonstrukcija Pulske ulice, saniranje prometne infrastrukture u naselju Starci, saniranje prometne infrastrukture, daljnja revitalizacija Pjacala i rudarskog kompleksa.

Nositeljica liste za MO Labin Gornji predsjednica je tog MO-a u prošlom mandatu te gradska vijećnica Alenka Verbanac. Uz nju za nastavak kvalitetnog razvoja ovog dijela grada i suradnje s mještanima zalažu se Mauro Čekada, Fabio Juričić, Velda Brezac i   Jakov Batelić. Zalagat će se za nastavak izgradnje vodovodne mreže na području naselja Bartići, nastavak sanacije i obnove Pinete, početak radova na rekonstrukciji infrastrukture starogradske jezgre te samu valorizaciju starogradske jezgre (obnovu i sanaciju gradskih vrata Sv. Flora, osmišljavanje projekta parkirališta na lokaciji Gila…)

Za područje MO-a Ripenda nositeljica liste IDS-a je Alis Kovačec Martinović, magistrica farmacije, dok su ostali kandidati Roberto Knapić, Dino Dušman, Doris Živić Juričić te Maja Zupičić. Za svoj su četverogodišnji mandat svojim sumještanima predstavili program koji obuhvaća određivanje statusa, namjene i konačnu funkciju zgrade škole Ripenda, osmišljavanje i izgradnju malog kružnog toka ispred spomenika, proširenje groblja u Ripendi te druge. Listu IDS-a za područje Kapelice predvodi dosadašnji predsjednik Elvis Diminić, a listu čine i Oreste Franković, Ivan Peršić, Vesna Šumberac te Ivan Kiršić. Predstavili su program u kojem se navodi rješavanje vodoopskrbe u naselju Gora Glušići, asfaltiranje cesta, sanacija prometnica i nogostupa, nastavak uređenja igrališta Salakovci i drugo.

Na području Vineža IDS je predstavio listu koju predvodi Dorijan Brubnjak, a uz njega na listi su Andrea Poldrugovac, Fajdo Begović, Karmen Zalihić Kokot te Aleks Juričić. U programu su naveli obilježavanje 100. obljetnice Labinske republike, nastavak uređenja Karvove placi, širenje sustava sanitarne odvodnje te drugo.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater