ISTRAMET

U NASTAVKU TJEDNA PROMJENJIVO VRIJEME: Iduća 3 dana u znaku ciklona, u gorje stiže novi snijeg

| Autor: Glas Istre
(Snimio Dučko Marušić Čiči)

(Snimio Dučko Marušić Čiči)


Iduća tri dana donose nam nastavak turbulentnog vremena kakvo bi bilo primjerenije ranom proljeću, a ne prosječno najhladnijem mjesecu u godini. Očekuje nas gorski snijeg, a pahulje nakratko mogu zalepršati i u nižem području, no temperature zraka neće pogodovati većim snježnim iznenađenjima, piše Istramet.

Vikend će proteći u znaku promjenjivog vremena uz čestu kišu, a ponegdje može i zagrmjeti. Obilnija kiša izgledna je na riječkom području i oko Učke, dok najmanje količine modeli očekuju na zapadu i jugu Istre. Kiša će već u subotu u višem gorju postupno prijeći u snijeg.

U nedjelju stiže novi oborinski val koji gorju donosi umjeren i jak snijeg, dok će ispod 600 metara nadmorske visine padati kiša. Na samom kraju oborina susnježice može biti i u višim dijelovima središnje Istre, no bez većih snježnih iznenađenja, jednostavno, temperature zraka bit će previsoke.

Ponedjeljak donosi sličan scenarij, ali snježna granica prema svemu sudeći snizit će se i u niže područje.

Dijelovi središnje Istre i Kvarnera iznad 300 m.n.v, stoga mogu očekivati prolazno padanje snijega, no za snijeg visoke prizemne temperature zraka neće pogodovati većim snježnim iznenađenjima. Istovremeno, u gorju ćemo zbrajati nove centimetre snijega.

Predah u utorak, a krajem mjeseca nova južina

Kratkotrajni predah od meteoroloških (ne) prilika očekujemo u utorak i srijedu kada ćemo ponovno pisati o jačem jutarnjem mrazu, no temperature zraka neće biti odveć niske za doba godine. Dnevne vrijednosti penjat će se i do 10 °C, dok će u gorju vladati prava snježna idila.

Sam kraj mjeseca prema aktualnom prognostičkom materijalu ponovno će obilježiti porast temperature zraka, naoblaka, ali i jačanje južnog vjetra. Temperatura zraka porasti će iznad prosječnih za doba godine, a u sličnom tonu vjerojatno će započeti i veljača, posljednji mjesec klimatološke zime. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater