OŠ "DR. MATE DEMARIN"

U MEDULINU I ŠIŠANU FIJASKO NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE: Dok komisija ne da dozvolu, ništa od nastave!

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Na vrijeme je obavljen i tehnički pregled škole, u petak smo za dograđeni dio škole dobili i uporabnu dozvolu, i objavili obavijest o početku nastave za sve učenike za jučer ujutro. Međutim, kako CARNET mreža nije radila do subote, tek tada nam je stigao mail iz Ministarstva znanosti i obrazovanja koje nam nije dalo dozvolu za početak rada dok njihova komisija ne obiđe školu i provjeri je li sve u skladu s projektom, tvrdi ravnateljica Emanuela Pinzan Chiavalon

Šok za medulinske i šišanske osnovce - mališani neće sjesti u školske klupe sve dok komisija Ministarstva znanosti i obrazovanja ne obavi pregled novih učionica i ostalih prostorija! Najgore u svemu je to što su djeca i njihovi roditelji za to saznali u nedjelju, dan prije službenog početka nastave. Naime, u nedjelju je iznenada iz škole stigla obavijest o odgodi početka nastave za učenike od 5. do 8. razreda te učenike područnog odjela Šišan.

Polaganjem tzv. vremenske kapsule u temelje buduće školske sportske dvorane, 29. siječnja ove godine svečano je obilježen početak radova na nadogradnji Osnovne škole "Dr. Mate Demarin" u Medulinu i izgradnji školske sportske dvorane. Na ovom projektu vrijednom 43 milijuna kuna radilo se punom parom da bi sva djeca matične medulinske škole s početkom nove školske godine mogla konačno krenuti s nastavom u jutarnjoj smjeni. Ali…

Zašto je do odgode došlo i kada će se i učenici viših razreda i školarci iz Šišana vratiti u svoje školske klupe, objasnila nam je jučer ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon.

- Svi radovi su napravljeni profesionalno i kvalitetno u rekordnom roku, zaista, a veliki doprinos pripremi i novog i starog dijela škole dali su i sami nastavnici i osoblje škole, tako da je, što se nas tiče, baš sve bilo spremno za prijem učenika. Na vrijeme je obavljen i tehnički pregled škole, u petak smo za dograđeni dio škole dobili i uporabnu dozvolu, i objavili obavijest o početku nastave za sve učenike za jučer ujutro. Međutim, kako CARNET mreža nije radila do subote, tek tada nam je stigao mail iz Ministarstva znanosti i obrazovanja koje nam nije dalo dozvolu za početak rada dok njihova komisija ne obiđe školu i provjeri je li sve u skladu s projektom. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećala budući da sam najodgovornija osoba u školi. Potrudili smo se da sve bude spremno, a na kraju nas zakoči jedna ovakva birokratska sitnica, kaže Pinzan Chiavalon.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum