MEDULIN

Započeli radovi na nadogradnji osnovne škole i sportske dvorane: POLOŽENA "VREMENSKA KAPSULA" U TEMELJE BUDUĆE ŠKOLE

U temelje su djeca položila i tekst o budućoj školi

U temelje su djeca položila i tekst o budućoj školi


Radovi na dogradnji škole i izgradnji sportske dvorane izvoditi će za vrijeme trajanja školske godine, dok je planirani rok za završetak gradnje osam mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, odnosno do početka školske godine 2019/2020

Jučer je svečano obilježen početak radova na nadogradnji Osnovne škole dr. Mate Demarina i izgradnji školske sportske dvorane u Medulinu. Svečanom otvorenju radova prisustvovali su župan Istarske županije Valter Flego, načelnik Općine Medulin Goran Buić, zamjenik načelnika Damir Demarin, ravnateljica OŠ dr. Mate Demarina Emanuela Pinzan Chiavalon, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Istarske županije Patricia Percan, pročelnici i suradnici Općine Medulin, izvođači radova, suradnici na projektu te drugi gosti i uzvanici.

Crteži, poruke, olovka…

Načelnik Općine Medulin Goran Buić iskazao je iznimno zadovoljstvo i sreću početkom radova na nadogradnji Osnovne škole dr. Mate Demarina i izgradnji školske sportske dvorane u Medulinu, istaknuvši kako je ovo doista povijesni dan za Općinu Medulin, njene mještane i djecu. Župan Istarske županije Valter Flego također je izrazio zadovoljstvo početkom radova te istaknuo kako je nadogradnja škole i izgradnja dvorane doista nešto što je djeci općine Medulin potrebno i neophodno.

Početak radova na nadogradnji Osnovne škole dr. Mate Demarina i izgradnji školske sportske dvorane u Medulinu obilježeno je polaganjem tzv. "vremenske kapsule" u temelje buduće školske sportske dvorane, te je tako načelnik Buić svečanu povelju prvu položio u kapsulu, a redom su djeca iz škole u kapsulu za buduće generacije položili tekst o budućoj školi, crtež, poruke djece, staru olovku i gumicu. Vremensku je kapsulu učenica škole ubacila u temelje, a prve lopate betona simbolično su ubacili župan Flego, načelnik Buić, zamjenik načelnika Demarin, pročelnica Percan te ravnateljica Pinzan Chiavalon.

Ravnateljica Osnovne škole dr. Mate Demarina Emanuela Pinzan Chiavalon zahvalila se svima koji su omogućili radove te istaknula kako i ona i učenici nestrpljivo iščekuju završetak radova i nove prilike u novoj školi i dvorani.

Jednosmjenski rad škole

Radovi na nadogradnji OŠ dr. Mate Demarina i izgradnji školske sportske dvorane vrijedni su 40 milijuna kuna s PDV-om. Investitor je Općina Medulin, a ugovor o izvođenju radova potpisan je s izvođačem Radnik d. d., po principu "ključ u ruke".

Osnovna škola danas ima 514 učenika, a sastoji se od dvije cjeline, "stare" - izvorne zgrade škole i nove škole koja je nadograđena 2004. godine. U dvorištu škole, osim vanjskih sportskih igrališta bila je izgrađena sportska montažna balon dvorana (koja je sada uklonjena) za potrebe održavanja nastave tjelesne kulture. Projektnim programom planira se dogradnja škole na način da se dimenzionira škola na kapacitet od 600 učenika što bi omogućio jednosmjenski rad škole. Do sada je čak 114 učenika pripadalo dvosmjenskom radu.

Uz prostore dogradnje škole planirana je i izgradnja parkirališta s ukupno 20 parkirališnih mjesta. Bruto površina dograđenog dijela škole iznosi 1.664,78 četvornih metara, a sastoji se od sedam učionica predmetne nastave s kabinetima za profesore, dva praktikuma s pripadajućim kabinetima i spremištima za nastavu tehničke kulture i kemije, biblioteku s informatičkim centrom te sanitarije za učenike i profesore. Postojeća balon dvorana se demontirala i skladišti se do pronalaska nove lokacije. Bruto površina nove sportske dvorane iznosi 2.045,20 kvadrata, a uključuje veliku dvodijelnu dvoranu s tribinama te manju dvoranu na katu objekta. Dimenzije polivalentne dvorane iznose 22x32 metra, a male dvorane 14x14 metara. Dvorana ima i tri grupe svlačionica sa sanitarnim čvorovima te ostale prateće prostorije (spremište sprava, kabinet, ambulanta). S južne strane dvorane smješten je natkriveni ulaz kao i hodnik koji služi kao tzv. topla veza sa postojećom "novom" školom. Dvorana ima kapacitet za istovremeni boravak maksimalno 296 osoba (učenici, nastavno osoblje i gosti/gledaoci) i to: 153 osobe u velikoj dvorani, 43 osobe u maloj dvorani i 100 osoba na tribini.

Radovi na dogradnji škole i izgradnji sportske dvorane izvoditi će za vrijeme trajanja školske godine, dok je planirani rok za završetak gradnje osam mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, odnosno do početka školske godine 2019/2020. (C. B. GALIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of