HOLCIM

U LUCI KOROMAČNO: Kad su izvanredne okolnosti - valja promptno reagirati

U 9.34 dobili smo poziv, a u 9.51 bili smo u luci. Puno znači što tvornica ima vatrogasni kamion, a zaposlenici su članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva i u slučaju požara mogu djelovati do našeg dolaska te smanjiti štetu, rekao je Masimo Knapić, voditelj smjene iz labinske JVP

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U luci u Koromačnu održana je vježba pripravnosti. Svrha vježbe je bila isprobati sve postupke koji su zapisani u Planu sigurnosne zaštite i na taj način provjeriti uvježbanost Holcimovih zaposlenika, reakcije u izvanrednim okolnostima i usklađenost s hitnim službama.

Takvim vježbama poboljšavaju se sposobnosti i spremnost Holcimovih zaposlenika za eventualne krizne situacije, za koje se zapravo svi nadaju da se nikad neće dogoditi.

U vježbi su uz Holcimove zaposlenike sudjelovali Policijska uprava Istarske županije, Lučka kapetanija Pula, Javna vatrogasna postrojba Labin, ravnateljstvo Civilne zaštite Istarske županije, Gard sigurnost, kapetan i posada broda Lika i brojni prijevoznici koji svakodnevno dolaze po cement.

- U 9.34 dobili smo poziv, a u 9.51 bili smo u luci. Puno znači što tvornica ima vatrogasni kamion, a zaposlenici su članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva i u slučaju požara mogu djelovati do našeg dolaska te smanjiti štetu, rekao je Masimo Knapić, voditelj smjene iz labinske Javne vatrogasne postrojbe.

- Vježba, vježba i samo vježba jedini je način da budemo usklađeni i spremni reagirati u slučaju potrebe. Na taj način možemo izbjeći paniku koja nam više šteti nego pomaže u izvanrednim situacijama. Čestitam na ozbiljno održanoj vježbi, a 112 vam 24 sata na dan stoji na raspolaganju, rekla je Nirvana Ukušić iz Službe civilne zaštite Pazin Područnog ureda Rijeka Ravnateljstva civilne zaštite.

- Zakon o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka omogućava da se vježbe sigurnosne zaštite održavaju istovremeno s ostalim vježbama u lukama posebne namjene, kao što su protupožarne vježbe ili vježbe evakuacije i to nam olakšava provedbu, dodao je Alen Drandić, policijski službenik iz Sektora za granicu Policijske uprave Istarske.

- Vježba je održana uz ozbiljan i profesionalan angažman svih sudionika, ocijenio je i Mladen Utković iz raške ispostave Lučke kapetanije Pula.

- Opća vježba sigurnosne zaštite provodila se kroz četiri faze: planiraj, provedi, raščlani i popravi. Tijekom vježbe ocjenjivali smo učinkovitost mjera, postupaka, sustava i opreme, uključujući utvrđivanje pogrešaka. Nakon završetka vježbe, zajedno sa svim hitnim službama, analiziran je tijek same vježbe i dogovorene akcije za poboljšanje uvjeta za bržu intervenciju u slučaju stvarnog događaja, rekao je Đulijano Kos, Holcimov zaposlenik odgovoran za sigurnost u luci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of