ULAGANJE U ZAJEDNICU

TVORNICA CEMENTA HOLCIM OBNAVLJA AMBULANTU U KOROMAČNU

| Autor: Branko Biočić
Predstavnici Holcima, ambulante i općine Raša

Predstavnici Holcima, ambulante i općine Raša


Načelnica Općine Raša Glorija Paliska i direktor Holcimove tvornice cementa Nikola Kovačević posjetili su ambulantu u Koromačnu gdje ih je dočekala doktorica obiteljske medicine Patricija Pejić. Zajedno su pogledali dijelove ambulante koje je Holcim obećao obnoviti, zamijenit će se dotrajali prozori i vrata, na zidovima čekaonice sanirat će se vlaga, a na podovima čekaonice i sanitarnog čvora postojeće vinil ploče zamijenit će se keramičkim pločicama.      

- Ambulanta u Koromačnu radi ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjim satima. Imamo oko 300 pacijenata, uglavnom starije populacije, većinom sadašnji ili bivši Holcimovi zaposlenici koji su u mirovini. Ovdje radim godinu i četiri mjeseca te mislim da je posebno sad u doba korone našim pacijentima bilo važno imati doktora i prvu liniju zdravstvene skrbi blizu doma, rekla je doktorica Patricija Pejić.

Inače, na zgradi je potrebno obnoviti i fasadu, za što je potrebno provjeriti mogućnosti energetske obnove i prijaviti se na natječaj kojim bi se takva obnova sufinancirala. Osim toga, labinska Udruga osoba s invaliditetom zamolila je da se provjeri mogućnost prilagodbe pristupa osobama u kolicima. U tu svrhu sad će se proširiti ulazna vrata u ambulantu, a u sljedećem koraku napravit će se projekt koji treba dati uputu je li moguće izgraditi ulaznu rampu ili je potrebno kupiti lift.

- Nakon što smo ovo proljeće na šetnici u Koromačnu zasadili 12 stabala, drago mi je da sad možemo najaviti i radove na obnovi ambulante. Za realizaciju radova odabrali smo našeg dugogodišnjeg kupca i partnera, tvrtku De Conte d.o.o. koja bi trebala sve završiti do kraja siječnja. Ukupna vrijednost radova je 125.000 kuna i to je naš poklon susjedima u povodu 95. godišnjice tvornice, koja je počela s radom 1926. godine, rekao je Nikola Kovačević, direktor Holcimove tvornice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater