e-učenje o društvenom poduzetništvu

U Ližnjanu predstavljen projekt: Poticanje mladih na osnivanje vlastitog društvenog poduzeća

| Autor: Glas Istre
Projektom se želi educirati i potaknuti mlade

Projektom se želi educirati i potaknuti mlade


U vijećnici Općine Ližnjan- održano je predstavljanje projekta "E-učenje o društvenom poduzetništvu". Radi se o projektu, koji je dio programa ITU Mehanizma; Europski socijalni fond, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“; Specifični cilj 9.i.1. - Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina u Urbanom području Pula.

Ovim projektom se želi educirati i potaknuti mlade na osnivanje vlastitog društvenog poduzeća s obzirom na to da se o tome jako malo toga zna i govori. Istovremeno projektom se želi educirati i potaknuti poduzetnike na zapošljavanje osoba s invaliditetom te se u sklopu toga predstavila i podizna prijenosna platforma koja im, između ostaloga, služi za lakši pristup kako bi što više bili uključeni u različite aktivnosti.

Načelnik Općine Marko Ravnić naveo je da su u sklopu projekta predviđene različite aktivnosti kao što je nabava uredskog materijala: stolova, stolica, prijenosnih računala, projektora, platna; promotivni materijali: izrada vizualnog identiteta, roll up-a, rokovnika, kemijskih olovaka i sl. Isto tako za potrebe projekta angažirali su se i vanjski predavači iz područja poduzetništva, računovodstva, marketinga, javnog nastupa i prodaje kako bi snimili sveukupno 18 predavanja od 45 minuta koji će se nalaziti na mobilnoj aplikaciji pod nazivom Online tečaj te će se time educirati ciljna skupina (mladi) koja je trenutno u fazi izrade. Istodobno s aplikacijom izradit će se i podstranica.

U planu je osnivanje i Savjeta mladih te organiziranje kampanje za podizanje svijesti poslodavaca kojom će se obilježiti Dan osoba s invaliditetom.

Na projektu radi osoba na nepuno radno vrijeme te je angažirana i agencija kao vanjska usluga upravljanja i vođenja projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.027.529,44 kuna što je ujedno i ukupan iznos bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u omjeru od 15 posto i iz Europskog socijalnog fonda u omjeru od 85 posto. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum