STRUČNO SAVJETOVANJE

U Hrvatskoj kući od kobasica predstavljen projekt "Sportski centar - Sveti Petar u Šumi"

Implementacijom dosad nerealiziranih mjera iz nacionalne strategije napravit će se poboljšanja u području financiranja sporta, kategorizacije sportova, prava sportaša, poticanja zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja i još boljeg upravljanja sustavom

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Stručno savjetovanje "Digitalizacija i informatizacija sporta"

Stručno savjetovanje "Digitalizacija i informatizacija sporta"


Stručno savjetovanje "Digitalizacija i informatizacija sporta kao alat za poboljšanje sustava financiranja i izgradnju sportske infrastrukture na razini JLPRS" u organizaciji Uprave za šport Ministarstva turizma i sporta održano je u četvrtak u Hrvatskoj kući od kobasica u Svetom Petru u Šumi.

Bilo je to drugo u nizu stručno savjetovanje s ciljem boljeg upravljanja i iskoristivosti različitih financiranja u sustavu sporta na razini lokalne i regionalne (područne) samouprave te upoznavanja s dinamikom i značajem provedbe Nacionalnog programa športa 2019. - 2026. Stručno savjetovanje se održalo u dva dijela, za predstavnike općina, gradova i županija i za pravne osobe u sustavu sporta.

Ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija istaknuo je značaj donošenja prve strategije u području sporta, Nacionalnog programa športa 2019. - 2026., koja je dodatno uporište za poboljšanje sustava sporta. Implementacijom dosad nerealiziranih mjera iz nacionalne strategije napravit će se poboljšanja u području financiranja sporta, kategorizacije sportova, prava sportaša, poticanja zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja i još boljeg upravljanja sustavom.

Tijekom stručnog savjetovanja načelnik Općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić prezentirao je izgradnju projekta "Sportski centar - Sveti Petar u Šumi" kao primjer dobre suradnje i pozitivne prakse na prostoru Istarske županije. Na savjetovanju su prezentirana iskustva i primjeri dobre prakse iz Sv. Petra u Šumi i CRO race biciklističke utrke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater