ULOŽENO 11 MILIJUNA KUNA

U GRAČIŠĆU OTVOREN NOVI DJEČJI VRTIĆ Najesen će mjesto imati još 52 mališana

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Ilustracija/Pixabay)

(Ilustracija/Pixabay)


U Gračišću je, na lokaciji Klenje, svečano otvoren novi dječji vrtić vrijedan gotovo 11 milijuna kuna s PDV-om.

Izgrađen je uz pomoć sredstava Europske unije i Republike Hrvatske sukladno natječaju "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" u sklopu mjere "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja.

Novi vrtić s radom će početi u rujnu. U dvokatnom objektu će, uz popratne sadržaje, biti dva vrtićka i jedno jasličko odjeljenje koja će moći primiti 52 polaznika. Sadašnji se vrtić s tek jednom skupinom djece u cjelodnevnom predškolskom programu nalazi se u prizemlju zgrade područne osnovne škole. Omanji vrtić s 24 mališana sastoji se od dnevnog boravka, predsoblja, sanitarne prostorije i još jedne manje prostorije i prostranog dvorišta. Novi vrtić bit će višestruko veći i sagrađen po najnovijim pedagoškim standardima.

Izgradnja je započela lani sredinom ožujka. Novi objekt sastoji se od suterena i prizemlja povezanih unutrašnjim stubištem i dizalom kojim će se dostavljati hrana u blagovaonicu iz vlastite kuhinje u suterenu. Imat će prostrane sobe, sanitarne čvorove i jednu veliku natkrivenu terasu. Kao osnovni izvor grijanja predviđena je dizalica topline zrak-voda, a kao sekundarni plinski kondenzacijski kotao. Predviđene su instalacije za podno grijanje, kao i ventilacijski sustav. Površina građevinske čestice iznosi 1.698 četvornih metara, a bruto površina građevine 699 četvornih metara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini