12 filmova na 12 pulskih lokacija

KINO U KVARTU: Vrhunsko iskustvo gledanja filma u školskom dvorištu

Pomoću vrhunskog 4K laserskog projektora od 7.000 ansi lumena već na prvoj projekciji u dvorištu Osnovne škole Stoja postignut je fantastičan efekt prikazivanja filma na platnu, kao kada se gleda u vrhunsko opremljenom kinu. Veličina slike od 7,32 x 4,12 metara bila je itekako dojmljiva u malom prostoru školskog dvorišta, a dodatni čar u gledanju filma omogućio je surround sistem snage 6.000 wata

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
U programu Kino u kvartu u dvorištu OŠ Stoja prikazan je film "Asterix - tajna čarobnog napitka" (Snimio Paulo Gregorović)

U programu Kino u kvartu u dvorištu OŠ Stoja prikazan je film "Asterix - tajna čarobnog napitka" (Snimio Paulo Gregorović)


Prva večer Kina u kvartu, programa Javne ustanove Pula Film Festival za djecu i mlade održana je preksinoć. U dvorištu Osnovne škole Stoja prikazan je "Asterix - tajna čarobnog napitka", animirani film o slavnom dvojcu koji, s Čudomiksom, kreće u potragu za mladim druidom kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku.

Stotinjak okupljene djece i nekoliko roditelja posebno su bili oduševljeni vrhunskom opremom koju su za ovaj program osigurali Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula i Pulski filmski festival. Pomoću vrhunskog 4K laserskog projektora od 7.000 ansi lumena postignut je fantastičan efekt prikazivanja filma na platnu, kao kada se gleda u vrhunsko opremljenom kinu. Veličina slike od 7,32 puta 4,12 metara bila je itekako dojmljiva u malom prostoru školskog dvorišta, a dodatni čar za gledatelje koji su bili na projekciji bio je i surround sistem snage 6.000 wata.

U ovom moćnom i tehnološki naprednom prijenosnom kinu sutra će na placi u Štinjanu biti prikazan film "Škola čarobnih životinja". U četvrtak, 18. kolovoza na igralištu Osnovne škole Kaštanjer na programu je "Korgi - kraljevski pas velikog srca". U petak, 19. kolovoza, na igralištu Osnovne škole Vidikovac bit će prikazan film "Vik i čarobni mač", a 20. kolovoza na Forumu gledatelje će nasmijavati "Pat i Mat na filmu 2", kolokvijalno poznati kao "A je to". Valdebek će 25. kolovoza ugostiti projekciju animiranog filma "Tvornica snova". Kod Doma braće Ribar 26. kolovoza bit će prikazan "Spaceboy". Na Trgu kralja Tomislava, 27. kolovoza prikazat će se "Lassie se vraća kući". Mornarički park je na redu 1. rujna s "Pjesmom mora", a Nova Veruda 2. rujna s filmom "Mama Muu se vraća kući". Program će biti zaključen 3. rujna projekcijom filma "Sune vs. Sune" na igralištu u Šijani.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum