SURADNJA S CRKVOM

Turistička zajednica Rovinja konačno ima poslovni prostor kakav taj grad ZASLUŽUJE

| Autor: Aleta BRATTONI

Kako saznajemo od direktorice TZ-a Odete Sapač, stari prostor im više nije odgovarao ni uređenjem, ni rasporedom prostorija, pa ni izgledom. Novi prostor nije veći od prijašnjeg, ima otprilike 80 kvadrata, ali je maksimalno iskorišten s obzirom na to da je preuređen upravo po potrebama TZ-a

 

Turistička zajednica Grada Rovinja, jedne od perjanica hrvatskog turizma, jučer je preselila u novi prostor

nakon 50 godina provedenih na Obali Pina Budicina. Od petka TZ službeno radi na novoj lokaciji, Trgu na mostu broj 2, dosadašnjem prostoru Splitske banke koja se, spajanjem s OTP bankom, iselila.

"Dugo se vremena razgovaralo se o preseljenju Turističke zajednice, a bilo je i nekoliko varijanti", prisjeća se gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

Jedna od planiranih lokacija bila je na Valdibori, gdje su se pojavili problemi poput otkupljivanja dijela čestice od države, različite uknjižbe i slično. Potom se razmatrao Trg na Lokvi, prostoru iznad Komunalnog servisa, međutim s projektom se stalo zbog velikih zahtjeva konzervatora.

Višestruki šampion

Sad je TZ-u napokon omogućen adekvatan prostor, kakvog višestruki turistički šampion i zaslužuje, i to zahvaljujući suradnji sa Župnim uredom u Rovinju, vlasnikom prostora.

"Otvorila se prilika jer je Splitska banka napustila prostor, a župnik nam je velikog srca izašao u susret i prepustio ga za opći, javni interes, a ne za trgovinu ili nešto drugo, što bi možda bilo i unosnije", kaže Paliaga.

Podsjetimo, razlog traganja za novim prostorom bila je nefunkcionalnost onog starog. Kako saznajemo od direktorice TZ-a Odete Sapač, prostor im više nije odgovarao ni uređenjem, ni rasporedom prostorija, pa ni izgledom, s obzirom na ono što Rovinj zaslužuje.

"Preselili smo ured na lokaciju koja je najfrekventnija u gradu. Tu se slijeva šest ulica i dva trga. Jako je bitno što time obilježavamo jednu povijesnu činjenicu, a to je da je nekad taj dio povezivao otok s kopnom, pa se i unutar našeg prostora nalaze gradske zidine, objašnjava nam Sapač.

Bolje za goste

Novi prostor nije veći od prijašnjeg, ima otprilike 80 kvadrata, ali je, kako navodi direktorica TZ-a, maksimalno iskorišten s obzirom na to da je preuređen upravo po potrebama TZ-a.

"Najviše je prostora dobio info punkt koji je namijenjen radu s gostima, klijentima, privatnim iznajmljivačima, dok prostor ima i uredski dio, dio za administrativne poslove. Dakle, i ured i info punkt u jednom su prostoru. Naša prva intencija je promocija destinacijskih vrijednosti i atrakcija i info punkt je složen tako da svi promotivni materijali naše destinacije budu na slobodan izbor gostima, što znači da, za razliku od prije, raspolažu svim materijalima kao i mi, pa si mogu birati što im najviše odgovara, govori Odete.

Takvim je uređenjem, kojeg potpisuje Fabrika iz Pule, a čiji je projektant i dizajner Antonio Balzareno, svaki slobodan kutak iskorišten.

"Bio je ovo izazovni zadatak, tim više što sam i sam žitelj grada Rovinja, pa mi je bilo iznimno drago raditi na ovom projektu. Iznijeli smo naše viđenje Rovinja, a bazirali smo se na povijest, koristeći stare fotografije za uređenje i uljepšanje prostora", kaže Balzareno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter