LABIN

Susret laureata: STVARANJE NA CAKAVICI "CA JE ČA"

| Autor: Branko Biočić
Susret laureata

Susret laureata


U organizaciji Gradske knjižnice Labin održan je susret ovogodišnjih laureata literarnog natječaja „Ca je ča“. S obzirom na epidemiološke mjere, u Mramornoj dvorani okupili su se nagrađeni pjesnici i učenici u pratnji mentora ili roditelja, bez prisustva publike.

Nakon prigodnog programa, po odabiru izbornice, profesorice i višestruko nagrađivane pjesnikinje Nade Galant i službeno su proglašene najbolje pjesme u trima kategorijama, mlađi razredi osnovne škole, stariji razredi osnovne škole i odraslo građanstvo. Gradska knjižnica Labin zahvalila je svima koji su i ove godine poslali svoje radove na natječaj te čestitala nagrađenim autorima. Posebno su zahvalili izbornici Galant te ravnateljima, mentorima i školskim knjižničarkama na svekolikoj pomoći i podršci. Pozvali su sve pjesnike dijalektalnog izričaja da i dalje pišu i njeguju svoj domaći govor te da i dogodine na 29. književnom susretu zajedno promiču literarno izražavanje i stvaranje na jedinstvenoj labinskoj cakavici.

Na 28. po redu literarni natječaj „Ca je ča“ za učenike i 18. po redu za odrasle pristiglo je 37 radova učenika osnovnih škola Labina i Labinštine te 53 rada odraslih. U kategoriji mlađih razreda osnovnih škola nagrađeni su Luka Mikuljan iz 4.B razreda OŠ M. Vlačić i mentorica Doris Golja za rad „Jesen u Labinu“, Karlo Rade iz 4. razreda OŠ I. G. Kovačić Čepić i mentorica Jasminka Zahtila za rad „Moj mačak“ i Sara Juran iz 2. razreda područne škole Kršan i mentorica Alenka Brenković za rad „Moja nona“. U kategoriji starijih razreda osnovnih škola nagrađeni su Marija Lucia Fonović za „Ren vonka“ iz 6.A razreda OŠ M.Vlačić i mentorica Silva Tenčić, Lukas Verbanac učenik 5.A razreda OŠ M. Vlačić i mentor Dean Nestorović za rad „More“ te Reana Gobo iz istog razreda iste škole i mentora za rad „Kada smo bili beštije“. U kategoriji odrasli nagrađeni su Josip Klarić za „Zamagljeno jutro“, Neda Milenkovski za „More“ i Josip Pino Knapić za „Ca i zoc“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini