U KAMPU VELI JOŽE U BOROZIJI

SPORTSKE IGRE MLADIH: Promicanje zdravih životnih navika i pozitivne kulture navijanja

| Autor: Luka JELAVIĆ


Djeca su u Boroziji u dvije smjene puna tri dana, uz natjecanja, uživala u edukacijskim aktivnostima, druženju i neizostavnom kupanju. Uz sportska natjecanja, uživalo se u različitim edukativnim aktivnostima, a sve aktivnosti i radionice bile su usmjerene na promicanje zdravih životnih navika u duhu sporta te promoviranja pozitivne kulture navijanja

U kampu Veli Jože u Boroziji kod Savudrije održan je dio završnice Sportskih igara mladih u graničaru, atletici, stolnom tenisu i odbojci na pijesku. Igre su ove godine započele u siječnju, razigravanjem turnira u 10 sportskih disciplina, a najbolji među njima osigurali su mjesta na velikoj državnoj završnici. Djeca su u Boroziji u dvije smjene puna tri dana, uz natjecanja, uživala u edukacijskim aktivnostima, druženju i neizostavnom kupanju.

Edukacija

Uz sportska natjecanja, uživalo se u različitim edukativnim aktivnostima, a Odjel za prevencije PU Istarske, zajedno s vodstvom Sportskih igri mladih, pripremio je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događaja. Sve aktivnosti i radionice bile su usmjerene na promicanje zdravih životnih navika u duhu sporta te promoviranja pozitivne kulture navijanja, koja isključuje svaki oblik nasilja, diskriminacije, huliganizma i govora mržnje, a u sebi sadrži poruku tolerancije, korektnog navijanja i fair playa.

Sportske igre mladih, putem igre i sporta te kroz preventivno-edukativno pripremljene aktivnosti djeci i mladima, približavaju teme značajne za njihovo odrastanje u zdravom i sigurnom okruženju.

PU Istarska je u suradnji s Policijskim postajama pripremila i radionice usmjerene na predstavljanje preventivnih projekata, programa i aktivnosti, te upoznavanje policijske vještine, opreme i tehnike, uz prikaz policijskih vozila. HAK-Autoklub Pula - Rovinj, Gradsko društvo Crvenog križa Buje, JVP UPVF Umag imali su informativno-edukativni kutak za djecu i mlade, pod zajedničkim nazivom "Zajedno više možemo - u akciji s policijom" te programom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Završnica u Splitu

U sklopu državne završnice provodile su se i edukativne kampanje u sklopu projekta ''Youth Sports fair Chance'' koji Igre provode u sklopu Erasmus+ sport programa sufinanciranog od Europske komisije.

Sportske igre mladih ove godine okupljaju više od 70.000 natjecatelja koji su se od siječnja natjecali u deset sportskih disciplina. Nakon održane državne završnice u Boroziji, drugi dio velike državne završnice održat će se u Splitu sredinom srpnja. Sva događanja Sportskih igara mladih organizirana su u skladu s preporukama HZJZ i Civilnog stožera.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater