ODRŽANA VOLONTERSKA AKCIJA "SPORTSKI DAN ZA UDRUGU INSTITUT PULA"

Sport i rekreacija ključ su dobrog zdravlja


Protekli tjedan u cijeloj je Hrvatskoj bio u znaku održavanja manifestacije "Hrvatska volontira", koja se održava već osmu godinu za redom. Obilježavanju tjedna volontera redovito se pridružuju i mnoge pulske udruge i klubovi, pa su tako volonteri i volonterke Kluba mladih volontera, koji djeluje pod Volonterskim centrom Istra te Udrugom ZUM, u subotu organizirali akciju "Sportski dan za Udrugu Institut".

Mladi volonteri odlučili su ove godine promovirati aktivan i zdrav način života, te na taj način podržati aktivnosti pulske Udruge Institut, budući da su narkomani često marginalizirani. Tim su povodom na prostoru igrališta i skate parka ispred Društvenog centra Karlo Rojc omogućili građanima da se od 15 do 19 sati upoznaju sa barem šest od bezbrojnih mogućnosti za bavljenje sportom i rekreaciju u našem gradu. Svoje su aktivnosti ispred Rojca demonstrirali klubovi u kojima se može vježbati breakdance, capoeira, M-Body Motion, pound, Tai Chi - Chi Kung i yoga, a u svemu tome na licu mjesta mogli su se okušati i sami posjetitelji.

- Udruga Institut ima novi dnevni boravak koji još treba opremiti, te smo stoga odlučili da ih jednom ovakvom akcijom podržimo, ali i da ujedno promoviramo aktivan i zdrav načina života. Jedna naša volonterka dala si je zaista dosta truda i oslikala torbe koje su se u subotu mogle kupiti na štandu uz dobrovoljni prilog, a ta sredstva smo namijenili upravo uređenju dnevnog boravka Instituta. Uz to, predstavnici Udruge Institut Pula dijelili su informativne i promotivne letke te predstavili rad i aktivnosti svoje vrijedne udruge. Događaju su prisustvovale i magistre nutricionizma Savjetovališta za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, koje su također informirale zainteresirane građane i građanke o zdravim životnim navikama i dijelile informativne materijale, rekla nam je Tihana Fontana, stručna suradnica na projektima Volonterskog centra Istra i voditeljica Kluba mladih volontera i volonterki. (Patricija SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum